polski człowiek Opublikowano 14 Listopada 2024 Opublikowano 14 Listopada 2024 Witam, mam problem z Xiaomi mi 9 lite. Telefon nagle przestał się ładować, po wymianie gniazda ładowania i baterii dalej się nie ładuje i nie pobiera prądu mimo że dochodzi do złącza od baterii. W czym może być problem i jak to naprawić ?
Master Opublikowano 15 Listopada 2024 Opublikowano 15 Listopada 2024 może to problem sprzętowy na płycie głównej? od ładowania są specjalne układy ... jeśli to padło to żadne wymiany baterii / złącza / kabli / ładowarek nic nie dadzą ...
polski człowiek Opublikowano 16 Listopada 2024 Autor Opublikowano 16 Listopada 2024 W dniu 15.11.2024 o 11:35, Master napisał(a): może to problem sprzętowy na płycie głównej? od ładowania są specjalne układy ... jeśli to padło to żadne wymiany baterii / złącza / kabli / ładowarek nic nie dadzą ... Układy wydają się sprawne ponieważ po podłączeniu ładowarki w gnieździe gdzie wpina się baterie pojawia się napięcie W dniu 15.11.2024 o 10:42, dande napisał(a): Może i banalne, ale czy sprawdzałeś inne ładowarki? Sprawdzałem
Netoper Opublikowano 16 Listopada 2024 Opublikowano 16 Listopada 2024 A w jaki sposób doszedłeś do wniosku że bateria się nie ładuje? Dobrze by było jeszcze miernikiem sprawdzić czy bateria faktycznie się ładuje, zjechać ją z godzinę np przez YouTube, albo jakiś obciążający benchmark i zrobić pomiar, po tym zapiąć ładowarkę nawet tylko na pół godziny odpiąć ładowarkę i zobaczyć czy bateria złapała wyższe napięcie .Zobacz jeszcze jak wygląda ładowanie w apce accubattery .Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi