Skocz do zawartości
  • 0

Redmi Note 13 Pro 5G restartuje się kilka razy dziennie

Pytanie

Opublikowano

Od kilku dni jestem posiadaczem Redmi Note 13 Pro 5G od Orange. Niestety telefon restartuje się bez powodu kilka razy dziennie. Często wyjmuję go z kieszeni i okazuje się że wyświetla ekran z prośbą o pin. Często zdarza się też że zawiesza się przy używaniu przeglądarki, odłączaniu ładowarki i różnych innych typowych czynnościach kiedy nie jest specjalnie obciążony. Ekran na kilka sekund zamraża się a telefon nie reaguje na dotyk i przyciski. Po chwili się wyłącza i muszę go sam włączyć. Uruchamia się bez problemu i działa przez jakiś czas. Czasem kolejny restart następuje dosyć szybko. Innym razem działa kilka godzin. Wcześniej miałem Xiaomi 11T PRO i nic takiego się nie działo. Obecny telefon ma w zasadzie identyczne aplikacje. Wersja OS to 1.0.18.0.UNREUXM. Android 14. Zastanawiam się jak zdiagnozować ten problem. Znalazłem jakąś aplikację do logów ale pokazuje logi od czasu restartu a ja chciałbym zobaczyć co stało się chwilę przed. Używanie telefonu jest bardzo frustrujące i na dłuższą metę takie zachowanie go dyskwalifikuje. Czy jest jakiś sposób na zdiagnozowanie czegoś takiego czy też powinienem go oddać do serwisu?

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Tu jedno z dwojga, albo system się wykłada albo usterka sprzętowa.
Jeśli to jest kwestia systemu to może pomóc reset/przywrócenie do stanu fabrycznego.
Jeśli wina sprzętowa to może być sytuacja że po resecie telefon nie wstanie jeśli jest to jakaś specyficzna usterka.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka