Dorota Krzysztoń Opublikowano 12 Października 2024 Opublikowano 12 Października 2024 Podzielę się odkryciem. Zamontowaliśmy Smart Tv Stick do starszego TV (zwykły, bez aplikacji). Parując pilota tylko sprawdziliśmy, zgodnie z poleceniem z ekranu, czy przyciski dźwięku działają. Zalogowałam się na swoim koncie gmail, również kierując się poleceniami z ekranu. Nic nie kombinowałam. Zaakceptowałam współpracę z asystentem google, ale słabo to pamiętam. Po zakończeniu synchronizacji, puściliśmy film z Prime video i... Ledwie go słyszeliśmy. Tv - ustawiony dźwięk na 100%, to samo max na pilocie Mi. Lecę na oślep i przyciskam pierwszy przycisk na pilocie pod włącznikiem, google z kropkami. Tv proponuje, żebym coś powiedziała. No to ja:zgłośnij. Pojawił się jakiś pasek głośności z prawego boku ekranu, którego wcześniej nie było, ale podziałka ledwo drgnęła. Nie ma do tego żadnego przycisku na żadnym pilocie. Znowu wciskam google, asystent zaprasza, by znów coś powiedzieć. Mąż się śmieje, żebym krzyknęła tak, jak na niego. No to ryknęłam ZGŁOŚNIJ!!! Podziałka paska dobiła do 100%, film ryknął też głośno, aż musiałam ściszać. Ten pasek to zapewne fabryczne ustawienie dźwięku w samym stiku, a ono jest podobno tylko do 50%.
pawelt Opublikowano 13 Października 2024 Opublikowano 13 Października 2024 Widzisz w wszelkiej maści nowych urządzeniach opartych na andku(google) tv i nie dotyczy to tylko urządzeń od xiaomi dźwięk możesz sterować na 2 sposoby po pierwsze bezprzewodowo pilotem albo pozwolić aby pilot przejął sterowanie głośnością tv. Jak zgodzisz się na to drugie musisz kierować pilot w stronę tv jak za starych czasów bo wtedy włączasz po prostu sterowanie przez podczerwień. Tak każdy tv nie ważne jakby udawał smart ma nadal moduł ir, co ciekawe mi boxy też to mają. Czyli jak wybrano pierwszą opcję ustawiamy głośność tv na full i sterujemy bezprzewodowo pilotem i tak samo odwrotnie. I tyle
Rekomendowane odpowiedzi