Skocz do zawartości
  • 0

Note 12 Pro 4G - telefon zachowuje się jakby sam klikał przycisk POWER

Pytanie

Opublikowano

Siemka,

Mam problem z żony telefonem.
Mianowicie od wczoraj telefon sam się wyłącza i włącza, próbuje dzwonić na 112 oraz włącza asystenta google.
Jest to bardzo uciążliwe ponieważ czasem potrafi robić to ciągle przez nawet 30 minut.

Myślałem o zrobieniu downgrade'u softa lub instalacji od nowa wersji stabilnej.
Aktualizacja romu była robiona chyba ok. 3 miesiące temu przez telefon.
Jedynak pytanie czy winny nie jest np. sam przycisk linii papilarnych lub taśma która nagle powoduje zwarcie i wyczynia takie rzeczy.

W planach mam jeszcze rozebrać dzisiaj telefon i zerknąć na tą taśme.

Czy ktoś z was miał taki przypadek?

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Najczęściej za to odpowiada uszkodzony przycisk,
Softu nawet nie próbuj wgrywać bo jak Ci w czasie wgrywania zaskoczy przycisk to możesz uziemić telefon.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano

Mowa oczywiście o przycisku na taśmie prawda? Nie ten od linii papilarnych bo raczej nie ma nic wspólnego z resztą rzeczy. Zresztą działa on normalnie jeśli chodzi o "zbieranie" palca.

• 0
Opublikowano

Chodzi o przycisk power on/off. na 99% w nim jest problem, 1% że może to być płyta, czy jednak soft (jakiś syf piracki)
Nie znam budowy Twojego telefonu, czy przycisk jest na taśmie czy wlutowany w płytę, ale jak pisałem 99% uszkodzony przycisk, wypalone styki (syf między stykami) powodujące zwieranie.

Tutaj to @Acid i jego serwis wie jak ten fon jest zbudowany i jak może wyglądać naprawa.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano

Tutaj akurat sobie sam poradzę bo zajmuje się tym "hobbystycznie" jeśli chodzi o jakieś wymiany komponentów w telefonach czy tabletach. Bardziej właśnie stawiałem na tą taśmę niż soft (telefon ma oryginalny soft, od nowości u mnie na fakturę z Playa).

Taśmę już sobie zamówiłem więc we wtorek będzie wymiana i zobaczymy ;)

• 0
Opublikowano (edytowane)

Mam wrażenie, że jest to problem z modelem telefonu, ponieważ mój redmi note 12 pro zachowuje się tak samo mojej siostry też (ten sam model telefonu)

Edytowane przez Piotrek Piter