Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak na to forum i informatykę to jestem starym dziadkiem więc trochę cierpliwości.

Chciałem mieć telefon jak syn ( on ma 1S) ale kupiłem używany red rise ...

Sprawdzałem kod ze zdrapki - oryginał

Poprzedni właściciel zainstalował miui 5.9.1 rozwojowy.

Nie wyświetla mi fotek z kontaków - jest tylko taka tycia w kółku. Jest tylko tło.

Nie wyśfietla też kontaków z numerami i małych fotek przy kontaktach na liscie

Nie chcę ze wszytkim ganiac do syna, u niego działa, ale to inny model i inne miui

Opublikowano

Wejdź w Ustawienia - Opcje aplikacji - Kontakty i tam włączaj różne opcje a na pewno będzie taka co na powyższe pytania będzie właściwa.

Wysłano z MI Note

Opublikowano (edytowane)

Tam już byłem ( przez pół dnia w pracy)

Jest jeden błąd tłumaczenia:

Uproszczone wyświeltanie   - Display photos and info

Ukryj  zdjęcia kontaków w widoku listy - Display photos and another contact info in list view

trzeba włączyć ( w prawo na pomarańczowy) i wtedy pokazuje małe kółka ze zjęciamy przy liście.

Ktoś juz o tym pisał. (mam takiego zonka też lusterku z kamerą - musi być ptaszek przy ntsc i działa wtedy PAL stąd pomysł sprawdzenia z angielską wersją

Domyślne zdjęcie kotaktu - Assign conctact photos

Ustaw domyślne zdjęcie dla kontaktu - Automaticly assign a picture to contact without one  mogę włączyć i wyłączyć i nic to zmienia. Próbowałem nawet włączać i wyłączac telefon przy róznych ustawieniach i nie działa ( w lusterku to działało)  A powinno dodac każdemu kontaktowi bez zdjęcia rysuneczek.

inne opcje nie na temat ale do każdej kika razy zaglądałem.

Ilość kontaktów  prawie 1000 nie powinna mieć znaczenia - forki są przy 80

Syn uczy się chińskiego ale to jeszcze nie ta liga by sprawdzać z chińskim

Edytowane przez epaa
Opublikowano

Gadałem z Numb - twierdzi że:

"Wszystkie telefony od Xiaomi akurat w tej kwestii mają to samo. W ostatnich wersjach Xiaomi coś zepsuło i są problemy ze zdjęciem kontaktu podczas rozmowy"

Synowi w 1S działa bo od roku nic nie aktualizował.

Opublikowano

masz rację

po kilkudziesięciu próbach stwierdzam że winna jest aplikacja kontakty. W dziale korzystanie opiszę co zrobilem i z jakim wynikem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...