epaa Opublikowano 17 Września 2015 Opublikowano 17 Września 2015 Jak na to forum i informatykę to jestem starym dziadkiem więc trochę cierpliwości. Chciałem mieć telefon jak syn ( on ma 1S) ale kupiłem używany red rise ... Sprawdzałem kod ze zdrapki - oryginał Poprzedni właściciel zainstalował miui 5.9.1 rozwojowy. Nie wyświetla mi fotek z kontaków - jest tylko taka tycia w kółku. Jest tylko tło. Nie wyśfietla też kontaków z numerami i małych fotek przy kontaktach na liscie Nie chcę ze wszytkim ganiac do syna, u niego działa, ale to inny model i inne miui
Acid Opublikowano 17 Września 2015 Opublikowano 17 Września 2015 Wejdź w Ustawienia - Opcje aplikacji - Kontakty i tam włączaj różne opcje a na pewno będzie taka co na powyższe pytania będzie właściwa. Wysłano z MI Note
epaa Opublikowano 17 Września 2015 Autor Opublikowano 17 Września 2015 (edytowane) Tam już byłem ( przez pół dnia w pracy) Jest jeden błąd tłumaczenia: Uproszczone wyświeltanie - Display photos and info Ukryj zdjęcia kontaków w widoku listy - Display photos and another contact info in list view trzeba włączyć ( w prawo na pomarańczowy) i wtedy pokazuje małe kółka ze zjęciamy przy liście. Ktoś juz o tym pisał. (mam takiego zonka też lusterku z kamerą - musi być ptaszek przy ntsc i działa wtedy PAL stąd pomysł sprawdzenia z angielską wersją Domyślne zdjęcie kotaktu - Assign conctact photos Ustaw domyślne zdjęcie dla kontaktu - Automaticly assign a picture to contact without one mogę włączyć i wyłączyć i nic to zmienia. Próbowałem nawet włączać i wyłączac telefon przy róznych ustawieniach i nie działa ( w lusterku to działało) A powinno dodac każdemu kontaktowi bez zdjęcia rysuneczek. inne opcje nie na temat ale do każdej kika razy zaglądałem. Ilość kontaktów prawie 1000 nie powinna mieć znaczenia - forki są przy 80 Syn uczy się chińskiego ale to jeszcze nie ta liga by sprawdzać z chińskim Edytowane 17 Września 2015 przez epaa
Acid Opublikowano 17 Września 2015 Opublikowano 17 Września 2015 A to oznacza, że masz starą wersję. W nowych to tłumaczenie jest poprawione. Wysłano z MI Note
epaa Opublikowano 18 Września 2015 Autor Opublikowano 18 Września 2015 Gadałem z Numb - twierdzi że: "Wszystkie telefony od Xiaomi akurat w tej kwestii mają to samo. W ostatnich wersjach Xiaomi coś zepsuło i są problemy ze zdjęciem kontaktu podczas rozmowy" Synowi w 1S działa bo od roku nic nie aktualizował.
epaa Opublikowano 18 Września 2015 Autor Opublikowano 18 Września 2015 masz rację po kilkudziesięciu próbach stwierdzam że winna jest aplikacja kontakty. W dziale korzystanie opiszę co zrobilem i z jakim wynikem.
Rekomendowane odpowiedzi