winniethepooh Opublikowano 12 Sierpnia 2024 Opublikowano 12 Sierpnia 2024 (edytowane) Problem jak w temacie dla Redmi Note 9 pro. Dotychczas jak stukałem placem w ekran dwa razy to telefon się wybudzał i przechodził do ekranu blokady, a jak byłem na ekranie blokady to dwukrotne stuknięcie wygaszało ekran telefonu. Obecnie jest tak, że dwukrotne stuknięcie w ekran nie wybudza ekranu, ale w drugą stronę działa, tzn jak ekran jest wybudzony i jestem na ekranie blokady to dwukrotne stuknięcie wygasza mi ekran. I zastanawiam się gdzie leży problem? Wina software? Wina hardware, bo telefon mi parę razu już upadł i może się coś popsuło? Ale jak wina hardware to by i wygaszanie i wybudzanie ekranu nie działało, a mi wygaszanie dwukrotnym stuknięciem palcem działa, a jakby było to hardware to by mi to nie działało w obie strony chyba....Jak sądzicie? Ma ktoś może doświadczenie w tym zakresie? A może za wybudzanie ekranu odpwiada inna cześć hardware niż za wygaszanie ekranu? Pytam, bo nie tak dawno samemu wymieniłem ekran w moim telefonie i może przy wkładaniu nowego ekranu coś lźe przykręciłem ,podpiąłem? Ale wcześniej ten problem z wybudzaniem przed wymiana ekranu tez miałem, ale wówczas to było tak ze czasami się udało, czasami nie. Teraz nie udaje się w ogóle.... Wie ktoś może co z hardwaer odopwiada za to wybudzanie ekranu dwukrotnym stuknięciem? A może to wina software? Żeby było jasne w ustawieniach mam zaznaczoną opcje dwukrotne stukniecie palcem w ekran wybudza ekran. W załączeniu film pokazujący problem. VID-20240812-WA0001.mp4 cy mój problem. Edytowane 12 Sierpnia 2024 przez winniethepooh poprawa błedu
Rekomendowane odpowiedzi