Skocz do zawartości

Problem z zasiegiem oraz powrot z lolipop > kitkat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich 

Dwa miesiace temu, wyjezdzajac do Anglii zostawilem telefon w domu. Gdy wrocilem po uruchomieniu zaczely sie problemy z zasiegiem.

Sprawa wyglada nastepujaco, gdy jestem w budynku, telefon nie moze znalezc sieci, lecz gdy wsiade w samochod i wyjade w strone miasta, zasieg łapie momentalnie. Gdy wlozylem angielska karte, w moim domu mialem zasieg 2g, w miescie tak jak na polskiej karcie.

W czym jest problem? probowalem zmieniac oprogramowania z v7 na v6 i v5 rozne versje i finalnie zakonczylem na lolipopie przy ktorym nie chce zostac a nie wiem dokladnie jak wgrac poprzednia wersje.

Bateria w telefonie "spuchła", ogolnie same zle rzeczy od czasu powrotu i ponownego uzytkowania.

W szczegolnosci chcialbym wiedziec, czy da sie naprawic aby telefon nie mial problemow z zlapaniem zasiegu, tak jak to bylo przedtem.

Pozdrawiam i dziekuje za pomoc.

Opublikowano

Jest to co najmniej dziwne, że na dworze zasięg łapie Ci bez problemu, a w budynku z 2G nawet jest problem... Próbowałeś różnych kart SIM? Możesz ew spróbować wrócić do MIUI poprzez MiFlash, ale jeżeli problem dalej będzie występować to nie wiem czy nie warto napisać do sprzedawcy. 

A jak z zasięgiem np. w sklepach, domach znajomych/rodziny, innych budynkach? Tak samo?

Opublikowano

probowalem jak narazie angielskiej Lebary oraz mojej polskiej Orange. Z Lebara jakby troche lepiej z zasiegiem jest, jednak lapie w domu ledwo 2g i mozna tylko odbierac polaczenia, przy wybieraniu, jest cisza w sluchawce i po chwili rozlacza, moge jednak sprawdzac stan konta. Sprawdze jutro na innych kartach, kupie startery roznych sieci. Dzieki za rade co do powrotu na miui. Odnosnie kontaktu ze sprzedawca, jak to zrobic? Kupilem telefon na allegro i nie mam pojecia jak ewentualnie wyslac ten telefon do serwisu? Wie ktos jak to dziala?

Opublikowano (edytowane)

Wchodzisz w historię zakupów allegro (Kupione) i szukasz tam swojego telefonu, a potem już raczej się połapiesz co i jak :P, wystarczy do niego napisać poprzez opcje "Zapytaj o produkt" :P

Sprawdź jeszcze czy w innych budynkach, typu sklepy, domy znajomych, rodziny(jeżeli mieszkasz osobno) też tak się zachowuje, być może kwestia leży w murach budynku :D W moim domu jak zejdę na parter do kuchni to z 4G LTE full robi się 2G czasami 3G (stare grube mury :) ).

Edytowane przez Nezumi
Opublikowano (edytowane)

tylko nie mialem wczesniej problemu z Orange w domu, nie mowiac ze lapalem 3g w pokoju, tak teraz nawet 2g nie idzie zlapac :mad: budynek takze nie posiada grubych murow :< wlozylem karte z Play, lapie 2G bez wiekszego problemu ale 3g nie idzie zlapac. 

#edit
Nie moge pobrac z oficjalnej strony rom'a (pobieram z tej storny http://en.miui.com/a-234.html),sciaga maksymalnie do 6mb z predkoscia nie przekraczajaca 60kb/s po czym nagle stopuje do 0 i przerywa pobieranie. Ma ktos moze ten plik do mi4 na innym hostingu? :<

Edytowane przez Delate
Opublikowano

Mam problem z romem.. po drugim dniu proby pobierania w koncu pobralem rom'a, jednak kiedy zrobilem wedlug instrukcji z tej  strony, telefon po flashowaniu nie chce sie uruchomic. Widnieje logo xiaomi oraz na dole androida i trzy kropki nad nim, ktore ciagle sie zmieniaja. Czekam dobre 30min i nadal nic. Jakies pomysly?

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...