Skocz do zawartości
  • 0

telefon nie loguje się do sieci

Pytanie

Opublikowano (edytowane)

Telefon od wczoraj zachowuje się jak by miał zablokowany IMEI, nie można zalogować się do żadnej sieci na żadnej karcie SIM z żadnego slotu. Dostałem odpowiedzi od głównych operatorów że ten IMEI jest nie zablokowany. Telefon kupiłem 2 lata temu od osoby prywatnej w zaplombowanym pudełku. Czy ktoś może ma pomysł co się dzieje?

Edytowane przez Orionek323

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Mógł np modem się wyłożyć.
A sam imei jest widoczny w informacji o telefonie ? Samo z siebie to się stało cz np po aktualizacji?

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano (edytowane)

Telefon widzi wszystkie sieci gdy ustawie na wybieranie ręczne ale nie może się zalogować do niej. Stało się tak z minuty na minutę bez żadnej aktualizacji. Imei jest widoczny.

Edytowane przez Orionek323
  • 0
Opublikowano

Hej. Odkryłeś co się wydarzyło? Z kilka dni temu coś podobnego przydarzyło się mojemu modelowi.  Też żadnego info, żeby był zablokowany przez operatora. Próbuje mu ręcznie doinstalować sterowniki, ale wywala głownie taki komunikat

D:\mi 12x>fastboot flash modem_ab images\modem.img
Warning: skip copying modem_ab image avb footer (modem_ab partition size: 0, modem_ab image size: 301445120).
Sending 'modem_ab' (294380 KB)                     OKAY [ 10.286s]
Writing 'modem_ab'                                 (bootloader) Partition modem_a flashed successfully
(bootloader) Partition modem_b flashed successfully
OKAY [  0.766s]
Finished. Total time: 14.136s

I nie wiem co robić. Jakieś sugestie?