Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mógłby ktoś mi wytłumaczyć jak z numerami do śledzenia przesyłek. Zamówiłem kilka rzerzy na aliexpress tydzień temu w piątek, dwa dni później otrzymałem info ze wysłane i numery do śledzenia. Jedna z paczek (telefon) zamówiona dhl'em, wszystko okey. Tzn widzę na stronie dhl'u jakieś ruchy, narazie krąży gdzieś po hong kongu, a na ali info ze czeka na doręczenie i ile czasu zostało na owe doręczenie. Ale dwie pozostałe paczki (akcesoria), wysłane rzekomo China Post Registered Air, otrzymałem osobne numery ale nigdzie nie moge znaleść infomacji. Albo wszędzie że numery niepoprawne czy błędy. Czy to fałszywe numery, mam czekać, czy dispute otwierać? Są to moje pierwsze zamówienia.

Z góry dzięki za pomoc,

Opublikowano

Na tej stronie sprawdzałem też, i na wielu innych, i tych podanych przez sprzedawców. Może faktycznie za wcześnie, ale to już 5 dzień, a dwóch paczkach nigdzie ani widu.

Tak by choć człowiek był spokojniejszy albo wiedział ze nie wysłali to by im coś napisał. Dobrze że choć telefon jakoś idzie. Ale to już dhl.

Opublikowano

To chińczyki. Status mojej paczki zaktualizowali około 18 i dowiedziałam się, że dotarła do WER Warszawa o 14. Cierpliwości, na Ali jest napisane, że tracking pojawia się w ciągu 5 - 10 dni.

Opublikowano

Pewnie faktycznie powinienem być bardziej cierpliwy. Co do jednej z tych dwóch paczek to sprzedawca odpisał, że wysłał nierejestrowaną, więc tracking number pewnie do niczego się nie przyda.

Ale co do drugiej, sam każe uzbroić się w cierpliwość. Po prostu dhl z telefonem tak zasuwa (już w Niemczech są według trackingu) że boję się że będę musiał używać telefon bez folii etui xP No cóż, dzięki za pomoc.

Opublikowano (edytowane)

telefon dhl'em juz dawno otrzymalem (poniedzialek), wszystkie paczki wyslane okolo 4 wrzesnia rzekomo, druga jak pisalem sie przyznal nierejestrowana, nie wysledze, ale trzecia, jak nie sledze, tak napisalem, to odpisal ze ponoc china post nadal nowy tracking number. Czy tak moze byc? Teraz sie wyswietla, ale jesli dobrze czytam to dopiero wyslane wczoraj, a nie jak rzekomo kolo 4 wrzesnia, i tylko docelowo Polska, nie ma info o miescie, hm czy ktos kreci x/ Albo ja nieciepliwy, ale brakuje mi eetui do telefoonu x/ A podaje stary track RI629779323CN i nowy zmienony rzekomo przy china post RI635793797CN oraz drugiej nierejestrowanej paczki 44818824438

Edytowane przez arucard
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

telefon dhl'em juz dawno otrzymalem (poniedzialek), wszystkie paczki wyslane okolo 4 wrzesnia rzekomo, druga jak pisalem sie przyznal nierejestrowana, nie wysledze, ale trzecia, jak nie sledze, tak napisalem, to odpisal ze ponoc china post nadal nowy tracking number. Czy tak moze byc? Teraz sie wyswietla, ale jesli dobrze czytam to dopiero wyslane wczoraj, a nie jak rzekomo kolo 4 wrzesnia, i tylko docelowo Polska, nie ma info o miescie, hm czy ktos kreci x/ Albo ja nieciepliwy, ale brakuje mi eetui do telefoonu x/ A podaje stary track RI629779323CN i nowy zmienony rzekomo przy china post RI635793797CN oraz drugiej nierejestrowanej paczki 44818824438

Minął kolejny tydzień, telefon mam ale paczek (dwie) dalej nie. Ten zmieniony rzekomo numer jednej z nich, został dostarczony według tracking zupełnie do innego miasta x/ O drugiej nic nie wiem bo nierejestrowana. Niewiem, ale zaczynam się martwić,  czy tylko przewrażliwienie i zniecierpliwiony jestem poprostu. Napisałem obu sklepom, czy wysłali wogule, ale na  razie nie odpisują, niewiem czy dispute otwierać czy co robić, według aukcji na ali mam jeszcze jakieś 40dni na dostarczenie (czas bezpieczeństwa czy jakoś). ??

Jeden ze sklepów odpisał:

"friend:today i see your messange.in china now is holiday....

about your order.i am very sorry about.but we real send for you.

our Warehouse workers are finding.

i do not konw happen this.

i refund for you ok?"

Dispute jeszcze nie otwarta, czekać czy coś odpisywać bo niewiem, drugi sklep ciągle nie odpowiada

Edytowane przez arucard
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...