Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

Od 2021 mam hulajnogę mi pro 2. Jest zmodowana, ale chciałbym ją sprzedać i przed sprzedażą wgrać oryginalny soft by mowy użytkownik mógł dodać ja do swojego konta. Jednak pojawił się problem, bo nie mogę się połączyć do hulajnogi. Wszystkie możliwe aplikacje widza jak ale nie sa w stanie sie połączyć. Jedyna aplikacja którą mam od początku DarknessBot na iphone jest w stanie sie podłączyć do hulajnogi i wyświetlić wszystkie parametry. Próbuje się łączyć i aplikacjami na androidzie i na iphone. Hulajnoga jest widoczna w xiomi home, ale nie można się też podłączyć. Jakaś podpowiedz co zrobić? 

Opublikowano

prawdopodobnie mod blokuje możliwość łączenia się z niektórymi aplikacjami by przez przypadek nie zmienić softu, co bardzo łatwo zrobić na szybko klikając w aplikacji od Xiaomi nagle pojawiający się przycisk Aktualizuj.  Ale to tylko przypuszczenia ponieważ nie wiem co masz wgrane. Możliwe, że i tak by nie dało się wykonać aktualizacji z powodu zespofowanej wersji fw, co było i nadal jest standardem przy modach w celu jak wyżej. Proponuje na początek wykonać reset pojazdu: manetka + hamulec + włącznik nacisnąć razem i potrzymać chwilę. Po czym spróbować połączyć się z aplikacją. Ale bardzo możliwe, że nie będzie to możliwe bez wgrania innego BLE, choćby stockowego. 

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, Battery_Saver napisał(a):

prawdopodobnie mod blokuje możliwość łączenia się z niektórymi aplikacjami by przez przypadek nie zmienić softu, co bardzo łatwo zrobić na szybko klikając w aplikacji od Xiaomi nagle pojawiający się przycisk Aktualizuj.  Ale to tylko przypuszczenia ponieważ nie wiem co masz wgrane. Możliwe, że i tak by nie dało się wykonać aktualizacji z powodu zespofowanej wersji fw, co było i nadal jest standardem przy modach w celu jak wyżej. Proponuje na początek wykonać reset pojazdu: manetka + hamulec + włącznik nacisnąć razem i potrzymać chwilę. Po czym spróbować połączyć się z aplikacją. Ale bardzo możliwe, że nie będzie to możliwe bez wgrania innego BLE, choćby stockowego. 

Aplikację Xiaomi łączy sie bez końca, wiec nawet nie mogę kliknąć aktualizuj. Reset zaraz zrobię, co do wgrywania softu to to było to dawno, ale robiłem to na 99% apką ScooterHacking Unity, która sama robi wsad. Ale niestety też nie chce się łączyć. 

Ok pomógł chyba zwykły restart, co prawka apki xiomi nadal łączą się i po chwili zrywają połączenie, ale Down G się połączył i odczytał parametry hulajnogi. 

Wgrałem soft z przypiętego posta, w różnych kombinacjach wersji, jednak aplikacja xiomi nadal robi próbę połączenia i od razu zrywa, na dwóch telefonach. I za bardzo nie wiem jaki może być powód. Za chwile wgram wszystkie czy binarki w najwyższej wersji bo takiej kombinacji jeszcze chyba nie robiłem, ale myślę że niewiele to zmieni :(

Edytowane przez BBoSS
Opublikowano (edytowane)

Rejestrowałem na jabłku, którego już dawno nie posiadam. 

Czy myślisz by odpiąć hulajkę od konta o spróbować dodać ją ponownie? 

Edit: Informacyjnie usunąłem z konta hulajnogę. Dodałem raz jeszcze i już wszystko jest ok. Normalnie znajduje i można zobaczyć wszystkie parametry 

10 godzin temu, Netoper napisał(a):

Sprzęt rejetrowaleś/aktywowałeś/modowałeś na jabłku czy na andku?

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez BBoSS