Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. W hulajnodze Xiaomi Electric Scooter 3 Lite odpadł plastikowy klosz z tylnej lampki wraz z wnętrzem. Zamówiłem nową i po podłączeniu nie działa. W 3Lite była fabrycznie prostokątna. Takie są obecnie nie osiągalne. Przejrzałem Alliexpress i pytałem również w autoryzowanym serwisie Xiaomi tzn. Cyfrowe Centrum Serwisowe z Piaseczna. Zamówiłem, więc owalna lampkę z Mi3 i Pro 2. Niestety nie działa. Zamówiłem jeszcze jedną taką z myślą, że poprzednia była uszkodzona ale druga również nie działa. Kable są całe wraz z wtyczką i te od lampki i te co idą od baterii. Co może być przyczyną? 

Opublikowano

sprawdź jakie jest napięcie na przewodach, po włączeniu na dashboardzie lampki. Jeśli napięcie jest zero lub poniżej 1V to znaczy, że uszkodzenie jest albo na wtyczce, albo na przewodach, albo na samym pcb. Uszkodzenie mogło się pojawić podczas gdy odpadł Ci klosz wraz z elektroniką, mogło nastapić zwarcie i tak dalej. Sprawdź napięcie i będzie coś wiadomo

• Like 1
Opublikowano
W dniu 25.04.2024 o 08:05, Netoper napisał(a):

Trzeba użyć miernika.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

To logiczne, ale kolega wcześniej wspomniał o dashboardzie, więc pomyślałem, że korzysta z aplikacji która może diagnozować poszczególne elementy w hulajnodze.