Michal Nie podam Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Cześć. W hulajnodze Xiaomi Electric Scooter 3 Lite odpadł plastikowy klosz z tylnej lampki wraz z wnętrzem. Zamówiłem nową i po podłączeniu nie działa. W 3Lite była fabrycznie prostokątna. Takie są obecnie nie osiągalne. Przejrzałem Alliexpress i pytałem również w autoryzowanym serwisie Xiaomi tzn. Cyfrowe Centrum Serwisowe z Piaseczna. Zamówiłem, więc owalna lampkę z Mi3 i Pro 2. Niestety nie działa. Zamówiłem jeszcze jedną taką z myślą, że poprzednia była uszkodzona ale druga również nie działa. Kable są całe wraz z wtyczką i te od lampki i te co idą od baterii. Co może być przyczyną?
Battery_Saver Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Opublikowano 24 Kwietnia 2024 sprawdź jakie jest napięcie na przewodach, po włączeniu na dashboardzie lampki. Jeśli napięcie jest zero lub poniżej 1V to znaczy, że uszkodzenie jest albo na wtyczce, albo na przewodach, albo na samym pcb. Uszkodzenie mogło się pojawić podczas gdy odpadł Ci klosz wraz z elektroniką, mogło nastapić zwarcie i tak dalej. Sprawdź napięcie i będzie coś wiadomo 1
Michal Nie podam Opublikowano 25 Kwietnia 2024 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2024 Jakiej obecnie aplikacji najlepiej do tego użyć? Z tego co widzę to w Xiaomi Home nie ma możliwości sprawdzenia napięcia na innych podzespołach jak lampka.
Netoper Opublikowano 25 Kwietnia 2024 Opublikowano 25 Kwietnia 2024 Trzeba użyć miernika.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka 1
Michal Nie podam Opublikowano 26 Kwietnia 2024 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2024 W dniu 25.04.2024 o 08:05, Netoper napisał(a): Trzeba użyć miernika. Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka To logiczne, ale kolega wcześniej wspomniał o dashboardzie, więc pomyślałem, że korzysta z aplikacji która może diagnozować poszczególne elementy w hulajnodze.
Netoper Opublikowano 26 Kwietnia 2024 Opublikowano 26 Kwietnia 2024 W hulajnodze nie ma magistrali CAN żeby monitorować przepływy prądu i napięcia na oświetleniu.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi