Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie żałuję. kompletnie nie żałuję przejścia z 11.

na początku szkoda mi było aparatu makro. ale powiem , że to co jest wystarczy.

zarządzanie batką w tych telefonach (czy to chip czy soft czy tandem) to jest to! telefon ładowałem w zeszłym dniu. po 24h nadal mam 67% batki. czas aktywnego użytkowania po naładowaniu do 100% pokazuje mi 32h39m. i nadal 67% baterii. fakt. ekran tylko 41m. ale w porównaniu ze starym fonem to mam lekki szok. android auto wpie....a batkę, więc tego nie biorę pod uwagę.

aparaty bardzo zacne. na bank do iphone nie będę porównywać, bo nie wiem nawet od czego zacząć. na iphonowcach zrobiły wrażenie. mi wystarczy takie pochlebstwo. zdjęcia nocne wychodzą niesamowicie.

wygląd też jest niezły no i 512GB wewnętrznej pamięci w końcu daje mi spokój ducha. żona ma iphone 12 pro 128GB i widzę jak się szarpie co usunąć bo już miejsca nie ma.

2 razy spadł mi na ziemię jak wychodziłem z craftera. bez szwanku, nic nie pękło. obudowa pewnie ochroniła, ale raz był to upadek na wyświetlacz.

no i ekran... super jasny w każdym otoczeniu. w 11 miałem problem z ghost touch. tutaj go nie ma.

poza brakiem działającego TWRP nie mam się do czego przyczepić. no i chyba będzie długie wsparcie fona w aktualizacje. czyli może nawet 4 lata na nim posiedzę? czas pokaże. przejście z 11 to był dobry wybór. widać różnicę.

Opublikowano

mogę się podłączyć pod powyzszy opis - też przeszedłem z mi 11 i nie powiem złego słowa ... bateria rewelacyjna, ekran to samo, bardzo dobre głośniki, ładowanie po kablu rakieta - choć cały czas korzystam z bezprzewodowego ... w zupełności mi wystarczy ... transmisja po kablu rakieta - podłączam kablem 3.2 10gbps pod złącze USB na płycie głównej, z nagrzewaniem się fona nie ma problemów, z parowaniem obiektywu też nie uświadczyłem ... zdjęcia są świetne, w zasadzie trudno się do czegoś na siłę czepić ... może jak ktoś nosi fona przy tzw. "d*pie" albo w kieszeni spodni to może przeszkadzac trochę wystającą wysepka z aparatami ... na twrp spokojnie czekamy - zgodnie z maksyma kto czeka ten się doczekuje 🙃 akurat z ghost touchem na mi 11 nie pamiętam żebym miał problemy ... mi na szczęście ani razu nie upadł - i oby tak zostało ... poza tym bardzo ładnie trzyma zasięgi wifi i GSM - tu zdecydowanie na plus w porównaniu z mi 11 - ale też w porównaniu ze zwykłą 14 ... tym bardziej że używam aluminiowej ramki jako obudowy więc trochę to na pewno tłumi sygnały ale i tak jest świetnie ... ogólnie telefon jest znakomity i warty polecenia ... 

• 1 rok później...
Opublikowano
13 godzin temu, kuszelax napisał(a):

Pochwalcie się jak wygląda sprawa z płatnościami zbliżeniowymi i apkami bankowymi

ja na 14 pro apka IKO PKO BP - żadnych problemów ... z fixem portfel google żadnych problemów - zbliżeniowe i przelewy ... biometria luks ... mobywatel to samo ... ogólnie z niczym z czego korzystałem nie było żadnych kłopotów ... na 15 ultra to samo - korzystam z tych samych apek i wszystko bezproblemowo ...