Skocz do zawartości
  • 0

MIUI/hyperOS a Android Auto

Pytanie

Opublikowano

Jak to jest z użytkowaniem Xiaomi (w moim przypadku Xiaomi 12X) z Android Auto - czytam, że wiele osób ma problem ze zrywaniem połączenia, ale nie znalazłem rozwiązania. 

Wcześniej MIUI, teraz hyperOS, a błąd nadal występuje. Próbowałem różne kable, ale cały czas to samo - AA się rozłącza od czasu do czasu, po to by za chwilę znów się połączyć. Miałem podejrzenie, że to może wadliwe gniazdo, ale mnóstwo ludzi w Internetach pisze o podobnym problemie występującym na linii Xiaomi-AA. Mój pacjent to Toyota Corolla z 2022, która niestety nie ma opcji podłączenia AA bez kabla, więc borykam się z częstym zrywaniem połączenia.

Ktoś przerabiał? Komuś się udało zażegnać problem? 

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano (edytowane)

Ja mam Skoda Kamiq 2020 , wszystkie telefony Mi10,.Mi13 działało bez problemu i działaj do tej pory wspierając po kablu Android auto. Kupiłem  Xiaomi 14 Android auto w nim bezużyteczny. Skoda dla mojego radia nie ma już nowsze aktualizacji. Kupiłem dostawke Android auto bezprzewodowa wg sugestii  i dalej nie działa na Xiaomi 14. Wkurzające to jest. I co z tym zrobić ? Chyba tylko zmienić telefon na innej marki. Czy na Xiaomi 14 nie można zrobić tak jak we wcześniejszych wersjach telefonów Xiaomi ?  

Edytowane przez PinkFloyd
  • 0
Opublikowano

Ale dokładnie taką jak podałem czy inną? Bo jeżeli tą to poczytaj instrukcję jak przeprowadzić aktualizację i gdzie zgłaszać takie rodzaje problemów Masz do tego dedykowaną apkę. Tak ta firma daje świetne wsparcie nie jak pozostałe firmy które najczęściej nie mają poza nazwą nic wspólnego z produktem tzw OEM.