Skocz do zawartości
  • 0

13T Pro problem z powiadomieniami i bluetooth

Pytanie

Opublikowano (edytowane)

Dzień dobry posiadam telefon od 2 miesięcy i od samego początku mam z tym problem. Otrzymuje powiadomienia niektórych aplikacji normalnie a niektórych dopiero gdy wejdę w aplikację jak np. InPost powiadomienia o dostarczonej paczce nie dostaję normalnie tylko dopiero jak ją uruchomię sama, aplikacja flashscore która informuje o strzelonych bramkach informuje mnie godzinę po zakończonym meczu i to jeszcze nie o wszystkich tylko o jednej 

Z bluetooth mam to, że się rozłącza sam, nie zauważyła bym tego ale zaczęłam używać słuchawek na bluetooth i po godzinie od połączenia wyłączyła mi się muzyka i po chwili słyszę że połączyło na nowo i nagle po 10 min to samo, spojrzałam w telefonie a tam bluetooth wyłączony i sam się włączył na nowo 

Ma ktoś takie problemy? Albo chociaż rozwiązanie? Bo nie powiem ale trochę to jest denerwujące. Nic poza uruchomieniem telefonu nie robiłam 

Edytowane przez xAnka

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Co do powiadomień, dla danej aplikacji która ma dawać powiadomienia trzeba włączyć jej autostart, oszczędzanie energii dać na bez ograniczeń, oraz zablokować ( "zakłódkować" ) w ostatnich aplikacjach.
Jeśli chodzi o bluetooth to może być problem softu lub sprzętu, jeśli jest to problem softu to może reset do ustawień fabrycznych pomoże lub kolejny update romu. Jeśli to sprawa sprzętowa bo moduł niedomaga no to gwarancja.

Jeszcze zrób test- wyłącz wifi w telefonie i zobacz czy coś się poorawi z bluetooth.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

• Like 1
  • 0
Opublikowano

ogólnie nic więcej nie zrobisz poza tym co pisał Kolega Netoper ... czyli dać autostarty wyłączyć ograniczenia w zużyciu baterii i wrzucić te apki do zablokowanych w ram żeby ich nie uwalalo ... jak to nic nie da to ewentualnie przejść na inny rom - ale to musisz już zrobić unlocka bo zakładam że nie masz jak to global ... w tej chwili na Xiaomi eu nie mam żadnych problemów z powiadomieniami (poza Gmail ... ale to standard ...) InPost allegro olx T-Mobile bankowa IKO komunikatory Messenger GG i Whatsapp - żadnych kłopotów ... 

• Like 1