Stachura5 Opublikowano 19 Lutego 2024 Opublikowano 19 Lutego 2024 Cześć. Jakoś na końcu 2022/poczatku 2023 kupiłem używanego Redmi Note 10 Pro na OLX. Osoba która go sprzedawała odblokowała bootloader i wgrała custom ROM i tak tez ten telefon już kupiłem jako że nie chciałem się użerać z kontem Xiaomi i czekaniem nie wiadomo ile na łaskawną akceptację mojego zgłoszenia. Problem teraz mam taki, że chciałem dać telefon mojej mamie żeby miała trochę nowszy ale po wgraniu MIUI i włączeniu się telefonu, pokazał mi się ekran z informacją że ten telefon jest przypisany do istniejącego już konta i jeśli chcę kontynuować to muszę podac hasło do tego konta. Problem w tym, że te konto nie jest moje a dokładniej to należy do osoby od której kupiłem telefon i z którą nie mam żadnego kontaktu jako że nawet nie mogę wysłać wiadomości na OLX bo usuwają historię rozmów po 3 miesiącach ( ). Czy jest cokolwiek co mogę zrobić "nie legalnie" zeby pozbyć się tego powiadomienia i móc normalnie używać telefonu czy muszę po prostu używać custom ROM'ów zamiast MIUI?
Rekomendowane odpowiedzi