Andy Smith Opublikowano 15 Lutego 2024 Opublikowano 15 Lutego 2024 Dzień dobry, kiedyś był już tak temat, ale bez konkretnego rozwiązania. Od kilku dni ustawiam alarmy, które są potem wstrzymane, a na zegarze pojawia się tylko komunikat: "Alarmy są zablokowane w rzeczywistości wirtualnej" Szukałem jakichkolwiek ustawień, wpisów w internecie, nic nie ma. Może ma ktoś sposób na rozwiązanie tego problemu. Mój tel. - 13T, MIUI Global14.0.11
Master Opublikowano 15 Lutego 2024 Opublikowano 15 Lutego 2024 (edytowane) wygląda to jakby telefon współistniał w alternatywnej rzeczywistości (matrix?) 🙃 w ogóle ciekawy komunikat ... nigdzie o tym nie czytałem ani sam nie uświadczyłem ... z tym AI to ogólnie docelowo może być więcej biedy jak pożytku ... (skynet się kłania ... niby fikcja a coraz bardziej realne ...) daj znać jeszcze w temacie jak to ogarniesz ... ps. zobacz jeszcze co tu pisali - chyba to samo co u Ciebie ... https://www.reddit.com/r/Xiaomi/comments/vmlz2x/help_vr_mode_activated_by_itself_cant_turn_off/ Edytowane 15 Lutego 2024 przez Master
Andy Smith Opublikowano 15 Lutego 2024 Autor Opublikowano 15 Lutego 2024 Bardzo dziękuję za tego linka. Są tam dwa rozwiązania problemu. Pierwsze ma większy sens, bo zalecane jest odinstalowanie i zainstalowanie zegara na nowo - tego nie próbowałem jeszcze. Drugie bardzo proste, ale też i pozbawione większej logiki. Otóż trzeba tylko zmienić wielkość czcionki z XL na inną i alarmy nagle znowu działają. Faktycznie kilka dni temu dokonałem zmiany na XL i się zaczęło. Cytat I fixed it as was stated in a previous comment. I had increased my text size to XL in 'Display Settings'. When I returned the size to Large the alarm started working again. And it also works when XXL is selected. Just not with XL as I've tried that several times and then the same issue appears.
Master Opublikowano 15 Lutego 2024 Opublikowano 15 Lutego 2024 29 minut temu, Andy Smith napisał(a): Bardzo dziękuję za tego linka. Są tam dwa rozwiązania problemu. Pierwsze ma większy sens, bo zalecane jest odinstalowanie i zainstalowanie zegara na nowo - tego nie próbowałem jeszcze. Drugie bardzo proste, ale też i pozbawione większej logiki. Otóż trzeba tylko zmienić wielkość czcionki z XL na inną i alarmy nagle znowu działają. Faktycznie kilka dni temu dokonałem zmiany na XL i się zaczęło. tak ... wlasnie bylem ciekawy czy to u Ciebie zadziala ... w ogole niby jedno z drugim nie ma nic wspolnego ...
Piotr Gałęzia Opublikowano 20 Kwietnia 2025 Opublikowano 20 Kwietnia 2025 Faktycznie miałem ten sam problem i jak zmieniłem rozmiar czcionki na L to wszystko działa jak należy W dniu 15.02.2024 o 15:05, Andy Smith napisał(a): Otóż trzeba tylko zmienić wielkość czcionki z XL na inną i alarmy nagle znowu działają. 1
Master Opublikowano 20 Kwietnia 2025 Opublikowano 20 Kwietnia 2025 25 minut temu, Piotr Gałęzia napisał(a): Faktycznie miałem ten sam problem i jak zmieniłem rozmiar czcionki na L to wszystko działa jak należy no to ciekawe że pomimo upływu takiej ilości czasu nadal z tym jest problem 🙃 nawet ostatnio ktoś tu założył wątek znowu w tym temacie ... gdzie wrzuciłem linka do opisu jak z tym czymś walczyć ... 🙃 w ogóle to nikt normalny nie wpadłby na pomysł że zmiana wielkości czcionki rozwiąże takie coś ... masakra ...
Master Opublikowano 23 Kwietnia 2025 Opublikowano 23 Kwietnia 2025 (edytowane) 3 godziny temu, tante napisał(a): Nie widziałem, że takie komunikaty w ogóle istnieją a mozesz sprawdzic czy bedziesz mial zmien czcionke i obadaj co tam wywali w ogole to milo powitac nowego zaloganta na forum 👉 Edytowane 23 Kwietnia 2025 przez Master
Robert Stachowski Opublikowano 10 Grudnia 2025 Opublikowano 10 Grudnia 2025 U mnie problem ten (czyli blokowanie przez VR w zależności od ustawionej wielkości czcionek) występował wtedy gdy nastawiałem budzik w aplikacji zegar przeniesionej ze starego telefonu. Zacząłem używać natywnej aplikacji zegara z Hyper OS i wszystko jest ok.
Rekomendowane odpowiedzi