Karciello YT Opublikowano 15 Stycznia 2024 Opublikowano 15 Stycznia 2024 Witam, posiadam kamerkę Xiaomi Mi Home Security 360 1080p (Wersja z chińskim regionem - MJSXJ08CM) Kamerka w przeszłości łączyła sie bezproblemowo z siecią wifi, na chińskim regionie aplikacji również działało. Po około pół roku nie używania przestała się łączyć z wifi, kod QR skanuje, lecz od razu po zeskanowaniu dioda mryga na niebiesko (wg. tego co znalazłem na internecie to "network error"). Próbowałem wgrywać różne firmware na tą kamerkę, bez sukcesu, natknąłem się również na repozytoria z "hackami" do kamerek lecz jedynie wersji 02 i 05. Odszukałem na płycie głównej test-pointów do UART'a, i o to co ujrzałem przy boocie kamerki: Could not read interface wlan0 flags: No such device nl80211: Driver does not support authentication/association or connect commands nl80211: deinit ifname=wlan0 disabled_11b_rates=0 Could not read interface wlan0 flags: No such device nl80211 driver initialization failed. wlan0: interface state UNINITIALIZED->DISABLED Jaka może być ku temu przyczyna? Zły firmware? Z góry wielkie dzięki za pomoc.
Karciello YT Opublikowano 17 Stycznia 2024 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2024 Końcowo problemem okazała sie uszkodzona przetwornica 3.3V na płycie głównej kamerki - USB IC oraz WLAN nie miał prawidłowego napięcia pracy.
Rekomendowane odpowiedzi