Kamil Jóźwiak Opublikowano 12 Stycznia 2024 Opublikowano 12 Stycznia 2024 (edytowane) Witam, drodzy użytkownicy, mam taki problem z moim redmi note 8t, podczas rozmów, bez względu na to czy dzwonię czy odbieram połączenie, mikrofon czasami działa , czasami nie działa a czasami działa np. dopiero po 10 sekundach. Gdy przełączę na głośnik to od razu mnie słychać. Co to może być ? Czy uszkodzenie sprzętowe ? Mikrofon do normalnych rozmów i do rozmów głośnomówiących to inne mikrofony ? Na dyktafonie normalnie nagrywa bez żadnych przerw. Były przywracane ustawienia fabryczne i nic nie pomogło, mikrofon raz działa raz nie działa. Czy nowy ROM może tu coś pomoc czy to raczej problem ze sprzętem ? EDIT: Dodam jeszcze, że chodzi generalnie o początek rozmowy, jak mikrofon od początku rozmowy zadziała to działa bez problemu juz do konca rozmowy, jak na początku rozmowy nie zadziała to czasami zadziała po 5 sekundach, czasami po 15 sekundach, a czasami po przełączeniu na głośnik i potem spowrotem na słuchawkę zacznie działać. Nie ma tu żadnej regularności, czasami 3 rozmowy pod rząd ten mikrofon zadziała od razu a czasami 4 rozmowy pod rząd nie działa i muszę rozmawiać na głośniku. Dzięki za pomoc , pozdrawiam. Edytowane 15 Stycznia 2024 przez Kamil Jóźwiak
Kamil Jóźwiak Opublikowano 29 Stycznia 2024 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2024 zainstalowany nowy ROM - pixel experience ale w dalszym ciągu problem nie ustąpił. Jest czasami tak ze przez 3 dni mikrofon działa bez problemu po czym znowu odbieram telefon i mnie przez 10 sekund nie słychać. Przełącze na głośnik i z powrotem na słuchawkę i wtedy mnie słychać. Nigdzie nie mogę znaleźć żadnej przyczyny takiego problemu.
norbert8097 Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Czy problem został rozwiązany?
Rekomendowane odpowiedzi