Mate Game Posted January 7, 2024 Posted January 7, 2024 Hejka Niedawno zakupiłem Redmi Note 12 Turbo 16GB/1TB Powiedzcie mi jakie oprogramowanie zainstalowac na nim? Domyślnie ma wgrany ROM od POCO F5, z jakich wy korzystacie? Zależy mi na normalnym działaniu i stabilności , słyszałem że najnowszy jest HyperOS
Netoper Posted January 7, 2024 Posted January 7, 2024 RN12turbo i PocoF5 to te same telefony/ten sam soft. RN jest tylko na rynek CN a F5 to wersja global.Z racji że masz chiński model to pierwsza sprawa, że nie możesz zablokować BL na żadnym romie oprócz oryginalnego CN bo uceglisz telefon.A wgrać możesz każdy rom dedykowany dla RN12Turbo/PocoF5Ja mam F5, przetestowałem romy global: EEA, Mi, TW, ID, i zdecydowałem się na custom XiaomiEu/MiuiPolska który najlepiej wyszedł jeśli chodzi o szybkość działania, brak problemu z powiadomieniami, lepsze zarządzanie energią (ale to pewnie między innymi też przez to że ekipa ładnie go zdebloatowała)Po ostatnim updacie urządzenie jest certyfikowane w GP.Na razie jedyna niedogodność, że motywy są z regionu CN, ale na szczęście miałem kopie swoich ulubionych i nie ma problemu z ich instalacja.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka 2
Recommended Posts