marcsl Opublikowano 6 Stycznia 2024 Opublikowano 6 Stycznia 2024 Witam.Mam pytanie o dziwnie zachowujący się czytnik linii papilarnych w moim POCO x5 pro 5g.Przypisałem pod odpowiedni palec żeby odblokowywał się przy przyłożeniu.Ostatnio zauważyłem że przykładając inny palec też się odblokowuje.Dziwne to bardzo.Co może być przyczyną?co zrobić żeby odblokowywał się tylko i wyłącznie pod konkretny palec?
Netoper Opublikowano 6 Stycznia 2024 Opublikowano 6 Stycznia 2024 Skasować wszystkie odciski i wprowadzić jeszcze raz.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
Master Opublikowano 6 Stycznia 2024 Opublikowano 6 Stycznia 2024 8 minut temu, Netoper napisał(a): Skasować wszystkie odciski i wprowadzić jeszcze raz. Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka może Kolega ma te same odciski na każdym palcu? ciekawe ... 🙃 albo w ogóle coś nie tak jest z czytnikiem ... bo to nienormalne zachowanie ...
marcsl Opublikowano 6 Stycznia 2024 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2024 (edytowane) Wszystkie odciski skasowałem i wprowadziłem jeszcze raz.Jest tak samo.Żeby było dziwniej i może śmieszniej.Lewa dłoń palce żaden nie odblokowuje,w prawej trzy.Masakra,co jest nie tak.Poprzedni telefon PsmartPro nie było żadnych problemów z czytnikiem Edytowane 6 Stycznia 2024 przez marcsl
Master Opublikowano 6 Stycznia 2024 Opublikowano 6 Stycznia 2024 1 minutę temu, marcsl napisał(a): Wszystkie odciski skasowałem i wprowadziłem jeszcze raz.Jest tak samo.Żeby było dziwniej i może śmieszniej.Lewa dłoń palce żaden nie odblokowuje,w prawej trzy.Masakra,co jest nie tak.Poprzedni telefon PsmartPro nie było żadnych problemów z czytnikiem no dziwne ... w zasadzie tam chyba kiedyś był limit ile tych odcisków można zarejestrować w pamięci ... teraz to nie wiem nawet - u siebie zawsze dwa daje tylko ... kciuk prawy i prawy wskazujący ... bo tak korzystam tylko z tego ... w ogóle najlepsza opcja unlocka to fejsem 🙃 nie pamiętam już czy test czytnika linii jest w opcjach testowych hardware - jest taki ukryty tryb diagnostyczny - można w razie czego tam jeszcze to sprawdzić (o ile jest ...) no i zostaje jeszcze kalibracja tego czytnika ...
marcsl Opublikowano 6 Stycznia 2024 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2024 7 minut temu, Master napisał(a): no dziwne ... w zasadzie tam chyba kiedyś był limit ile tych odcisków można zarejestrować w pamięci ... teraz to nie wiem nawet - u siebie zawsze dwa daje tylko ... kciuk prawy i prawy wskazujący ... bo tak korzystam tylko z tego ... w ogóle najlepsza opcja unlocka to fejsem 🙃 nie pamiętam już czy test czytnika linii jest w opcjach testowych hardware - jest taki ukryty tryb diagnostyczny - można w razie czego tam jeszcze to sprawdzić (o ile jest ...) no i zostaje jeszcze kalibracja tego czytnika ... A możesz mnie naprowadzić gdzie się znajduje tryb diagnostyczny?jeszcze trochę się gubię w gąszczu ustawień nakładki miui
Master Opublikowano 6 Stycznia 2024 Opublikowano 6 Stycznia 2024 2 minuty temu, marcsl napisał(a): A możesz mnie naprowadzić gdzie się znajduje tryb diagnostyczny?jeszcze trochę się gubię w gąszczu ustawień nakładki miui to wchodzisz w informacje o telefonie potem dajesz szczegółowa specyfikacja i tam musisz poklikać kilka razy po "wersja jądra" i będziesz miał te opcje wtedy ... czytnik na samym końcu ... to u siebie zrobiłem zrzut ekranu ... 1
marcsl Opublikowano 6 Stycznia 2024 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2024 Wygląda na to że wszystko ok.Już sam nie wiem co jest grane z tym czytnikiem.Jutro jeszcze raz skasuję i przypiszę pod inne paluchy(te od nogi też 😉) zobaczę jaki będzie skutek.Dziękuje bardzo 1
Master Opublikowano 7 Stycznia 2024 Opublikowano 7 Stycznia 2024 W dniu 6.01.2024 o 20:32, marcsl napisał(a): Wygląda na to że wszystko ok.Już sam nie wiem co jest grane z tym czytnikiem.Jutro jeszcze raz skasuję i przypiszę pod inne paluchy(te od nogi też 😉) zobaczę jaki będzie skutek.Dziękuje bardzo i jak sytuacja na froncie? tylko nie mów że z nogi działa a z palca nie 🙃
marcsl Opublikowano 8 Stycznia 2024 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2024 14 godzin temu, Master napisał(a): i jak sytuacja na froncie? tylko nie mów że z nogi działa a z palca nie 🙃 Hehe.Skasowałem jeszcze raz wszystkie paluchy.Przypisałem tylko jeden.Kciuk.I jest póki co dobrze.Działa jak powinien..Nogę zostawię na "czarną godzinę"😀 1
Piotr Juszczak Opublikowano 17 Stycznia 2024 Opublikowano 17 Stycznia 2024 W swoim też to zauważyłem, że kciukiem i prawym palcem wskazującym mogę odblokować telefon. Czyli na to wychodzi że to nie tylko u mnie jest ten problem 😀
Rekomendowane odpowiedzi