Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukam pomocy, gdyż wszystkie sposoby znalezione w sieci zawodzą. Otóż problem polega na tym, że w telefonie Mi9 od wczoraj zaczęły pojawiać się reklamy. Nie wyświetlają się w aplikacjach lecz na głównym ekranie i podczas użytkowania. Wyłączają inne aplikacje i pojawiają się w najmniej oczekiwanym momencie co chwilę. Skanowałem telefon 3 antywirusami, wyłączałem wszystkie programy związane z reklamami, zablokowałem ich wyświetlanie we wszystkich aplikacjach systemowych i problem nadal występuje. Moje dziecko bawiło się telefonem, ale nie znalazłem żadnych nowych aplikacji, które mogłyby powodować te problemy.

Czy ktoś mogłby coś poradzić w temacie?

Opublikowano

Jakimi antywirusami skanowałeś telefon? Moj Tata miał podobny problem. Przeskanowałem jego telefon Esetem i znalazł jakiś program do wyświetlania reklam. Usunięcie go rozwiązało problem.

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

wywalić ostatnio zainstalowane apki, przeskanować czym się da - antywiry antymalwary itp. wyczyścić dane przeglądarki, sprawdzić w statystykach pamięci czy coś podejrzanego nie siedzi (np. przez dev options) no i używać blokerów - np. polecam adguarda ... korzystam z tego już kilka lat i nie wyobrażam sobie żeby nie mieć tego softu w telefonie ...