Ciutniak Opublikowano 12 Listopada 2023 Opublikowano 12 Listopada 2023 Elo, mam mały problem z odblokowanie bootloader'a , jako tako z samym odblokowanie to nie , bo robiłem to już setki razy, ale od początku. Na stołowym romie coś takiego jak Play integrity API działa prawidłowo, taka Niny nowa wersja safepasnet , min do aplikacji bankowych 😅 , działa w sensie przechodzi test w każdej z 3 płaszczyzny , tak samo jak samo safnet , ale po samym odblokowaniu bootloader'a i ustawieniu telefonu na stoku już pojawia się z tym problem , jedynie test pass jest na Basic , ale już Device i strong jest faild. Co to oznacza w praktyce ? Ano to że podczas dodawania karty wyskakuje komunikat że telefon jest zrotowany lub modyfikowany w inny sposób. Jedynie co udało mi się uzyskać i formacje to taka że można przez magisk lub kerbelsu wgrać moduł na obejście tego , ale ni ncche go rootować. Może ktoś się spotkał z czymś podobnym ? Ogólnie to tak to się zaczęło dziać kilka dni temu i nie wiem czy to może mieć związek czy nie , ale raz zdarzyło się mi się że podczas format data w recovery orangefox zawiesił mi się telefon, przez długi czas pokazywało że formatuje ale tego zadania nie dokończył 😜 Jeszcze taka mała informacja i prośba żeby drugiego tematu nie zakładać 😜 o ile dobrze sobie kojarzę, po tym zdarzeniu ( wcześniej nie zwracałem na to uwagi ) po podłączeniu komy do pc pamięć wewnętrzna jest opisana jako disc , a powinna być inaczej , jest jakiś sposób na przywrócenie tego ? Może tutaj jest pies pogrzebany ? Bo taki problem zaczął się właśnie po tym. Format , wgranie na nowo softu z blokada bl nic ni zmienia , a nie wiem co mogę innego jeszcze zrobić 😜 Z góry dziękuję za jaką kolwiek pomoc i informacje.
Ciutniak Opublikowano 13 Listopada 2023 Autor Opublikowano 13 Listopada 2023 Hehe , jak się człowiek zagapi na niektóre informacje to potem tak się dzieje że jest nieprzygotowany do zajęć 🤣 doczytałem że to globalny problem i chcąc , niechcąc każdego spotka😜 jeśli chodzi o ten integrity 😃 Ale jeśli ktoś wie coś na ten mój drugi problem to proszę o info
Rekomendowane odpowiedzi