Skocz do zawartości
  • 0

Wybudzanie ekranu przy biometrii

Pytanie

Opublikowano (edytowane)

Po podniesieniu i skierowaniu delikatnie ku twarzy wybudza się ekran. Bardzo mnie to irytuje bo w samochodzie gdy telefon jest w mocowaniu i na byle dołku wybudza mi ekran.

Wydaję mi się że mam to wyłączone chyba że to bug..

Zapraszam do dyskusji 😉

Screenshot_2023-11-08-19-04-59-805_com.android.settings.thumb.jpg.7f9221fd21a91703883da6dcaa8bf897.jpg

Edit:

Mało tego po nieopatrznym włożeniu telefonu do kieszeni  " górą do góry", dzieję się to permanentnie przy każdym kroku... 

No to już przegięcie moim zadaniem 🤬

Pomóżcie bo mnie szlak trafia że telefon za 4k PLN takie cuda odwalał...😤

Edytowane przez ultimate

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano (edytowane)

no to jakiś typ opisał po kolei co i jak - dalej w tym wątku co podeslales ... tak na szybkiego to przejrzałem to jest w miarę czytelnie ... adb bez problemu w necie znajdziesz a komendę wywolujesz przez wiersz poleceń cmd (cmd uruchom jako administrator) zaczynasz od opcji programistycznych żeby tam włączyć debugowanie USB - ogólnie pamiętaj że jak odpalisz panel sterowania i dasz optymalizację telefonu to dostęp do opcji programistycznych zostanie ukryty ... trzeba jeszcze raz w razie czego je uaktywnić ... 

Screenshot_2023-11-08-22-09-59-220_com.android.chrome.jpg

Edytowane przez Master
  • 0
Opublikowano (edytowane)

Cos takiego wywaliło:

C:\Program Files (x86)\Minimal ADB and Fastboot>adb devices
List of devices attached
59G64TZ98DN7MBLN        device

C:\Program Files (x86)\Minimal ADB and Fastboot>adb shell
corot:/ $ settings put secure wake_gesture_enabled 0

Exception occurred while executing 'put':
java.lang.SecurityException: Permission denial: writing to settings requires:android.permission.WRITE_SECURE_SETTINGS
        at com.android.providers.settings.SettingsProvider.enforceWritePermission(SettingsProvider.java:2329)
        at com.android.providers.settings.SettingsProvider.mutateSecureSetting(SettingsProvider.java:1766)
        at com.android.providers.settings.SettingsProvider.insertSecureSetting(SettingsProvider.java:1717)
        at com.android.providers.settings.SettingsProvider.call(SettingsProvider.java:465)
        at android.content.ContentProvider.call(ContentProvider.java:2533)
        at android.content.ContentProvider$Transport.call(ContentProvider.java:530)
        at com.android.providers.settings.SettingsService$MyShellCommand.putForUser(SettingsService.java:382)
        at com.android.providers.settings.SettingsService$MyShellCommand.onCommand(SettingsService.java:278)
        at com.android.modules.utils.BasicShellCommandHandler.exec(BasicShellCommandHandler.java:97)
        at android.os.ShellCommand.exec(ShellCommand.java:38)
        at com.android.providers.settings.SettingsService.onShellCommand(SettingsService.java:50)
        at android.os.Binder.shellCommand(Binder.java:1054)
        at android.os.Binder.onTransact(Binder.java:882)
        at android.os.Binder.execTransactInternal(Binder.java:1290)
        at android.os.Binder.execTransact(Binder.java:1249)
255|corot:/ $

i nadal bez efektu ;(

Edit:

Udało się, popełniałęm błąd polegający na wpisywaniu komend w złym katalogu

Jutro spróboje zrobić poradnik dla potomnych

Edytowane przez ultimate