Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, proszę o bardzo pilna pomoc bo telefon zawiesił się przy włączaniu, a jutro wracam samolotem i nie mam opcji wyłączenia go!

Redmi 11 pro

Wyciągając telefon że statywu do zdjęć przez chwilę przytrzymał mi on przycisk zasilania i wtedy się zaczęło. Telefon się zrestartował i ciągle wisi na logo mi. Przytrzymanie power dłuższą chwilę wywołuje reset ale nic to nie daje. Power+vol up i potem safe mode albo reboot nic nie daje (ciągle wisi na tym logo...). Użycie data wipe odpada, połączenie z miassistant też bo nie mam nawet kompa żeby się podpiąć.

Power+ vol down włącza fastboot ale on też się zacina.

Co mogę zrobić? Chodzi o to aby przede wszystkim nie stracić zdjęć a muszę go chociaż wyłączyć żeby móc lecieć samolotem bo trzeba wyłączyć telefon. Nie ma nawet jak go rozładować w tej sytuacji, baterii też nie wyjmę.

Co mogę zrobić bo jutro mam lot a nie widzę żadnego wyjścia tym bardziej czytając inne fora że nawet wipe data nie daje efektu.

Pomocy!

Opublikowano (edytowane)

Można go rozładować. Trzeba podpiąć jakieś obciążenie do gniazda. Dysk przenośny, huby z kartami, jakieś światełko na 5V itp. Byle go nie podłączać do urządzeń które mogą ładować. Na przykład komputer. Najlepiej i prościej to ten dysk zewnętrzny. One biorą dużo prądu, to na pewno rozładuje się przez noc. Tylko czy wystartuje?

Edytowane przez brawo