grzeg8102 Opublikowano 25 Października 2023 Opublikowano 25 Października 2023 (edytowane) Zarówno wczoraj jak i dzisiaj doświadczyłem problemów z dźwiękiem przez BT. Wczoraj najpierw nie działał, potem zaczął, a dzisiaj odwrotnie - najpierw działał, potem nagle przestał. Dźwięku nie ma tzn słychać na słuchawkach tylko cichutkie "pyrkanie", a potem słuchawki mi się zrestartowały (nigdy mi się to nei zdarzyło na innym telefonie a używałem ich z 3 innymi) czyli widocznie dostały jakiś totalnie nieprawidłowy pakiet danych z telefonu. Nie ma też wtedy dźwięku z mikrofonu w słuchawkach. Problemy dotyczą zarówno słuchawek jak i zestawu multimedialnego w samochodzie - testowałem na dwóch i był ten sam problem. Sprzęt się łączy, ale nie ma dźwięku w obu kierunkach. Dzieje się to nagle tzn słuchałem sobie muzyki na słuchawkach BT, potem przestałem, zadzwonił telefon przy podłączonych słuchawkach i nagle nie ma dźwięku. Potem już można wyłączać bluetooth w telefonie, robić tryb samolotowy, rozłączać i podłączać na nowo słuchawki - nic nie pomaga. Pomaga tylko restart telefonu (na szczęście). MIUI 14.0.23.9.18.DEV Na stable nie miałem takich problemów. Edytowane 25 Października 2023 przez grzeg8102
grzeg8102 Opublikowano 25 Października 2023 Autor Opublikowano 25 Października 2023 (edytowane) Udało mi się znaleźć sekwencję, która wywołuje ten problem: 1. Podłączamy słuchawki lub inny dwukierunkowy sprzęt BT do telefonu (może być audio w samochodzie) 2. Włączamy muzykę np w YT Music czy innej apce. Zatrzymujemy muzykę 3. Blokujemy telefon 4. Odbieramy przychodzące połączenie telefoniczne (wychodzące co ciekawe nie powoduje problemu) Co ciekawe po restarcie same połączenie telefoniczne nie wywołuje tego problemu, ale gdy wcześniej puścimy muzykę i potem odbierzemy telefon - już tak. Czy ktoś może przetestować to u siebie czy też są takie problemy? Wg mnie problem jest dość poważny i bardzo utrudnia normalne korzystanie z telefonu na co dzień gdy ktoś pracuje i rozmawia często przez telefon, a także praktycznie uniemożliwia normalne korzystanie z telefonu w samochodzie gdy mamy podłączone Android Auto - zazwyczaj wtedy słuchamy muzyki, a odebranie połączenia telefonicznego stanie się niemożliwe (brak dźwięku). Edytowane 26 Października 2023 przez grzeg8102
grzeg8102 Opublikowano 26 Października 2023 Autor Opublikowano 26 Października 2023 Jest tam kto? Czy ktoś mógłby wykonać taki test u siebie żeby sprawdzić czy problem jest bardziej powszechny i występuje również na innych telefonach? @Kacper Skrzypek @Acid pomożecie?
Rekomendowane odpowiedzi