Skocz do zawartości
  • 0

Redmi 12C - aktualizacja

Pytanie

Opublikowano

Mam takie pytanie, ponieważ nie mogę zrobić żadnych nowszych aktualizacji niż te co są a czytałem w internecie że dla Androida wychodziły już  poprawki dużo nowsze. Według tego co jest zapisane jestem kilka miesięcy do tyłu. Poprawkę mam z czerwca 2023 a wcześniejsza była z maja 2023.

1698249577843.jpg

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Mam MIUI Global 14.0.3

Android 13 TP1A.220624.014

Skoro przeskoczyło mi z Maja na Czerwiec to poprawki są chyba co miesiąc. Przynajmniej według mojego gdybania. Akutalizacja była do nowego Androida wiec powinno być wszystko aktualne.

1698305917887.jpg

• 0
Opublikowano

A pytanie brzmi czy poprawki aktualizacji powinny być z danego miesiąca lub miesiąca wcześniejszego?

Troche tego nie rozumiem. Skoro wychodzą  poprawki krytyczne i Szwajcaria ma je wcześniej to można sprawdzić co to za poprawki i np atakować telefony w Polsce bo poprawka będzie później ?

• 0
Opublikowano

Częstotliwość wydawania poprawek zależy od Xiaomi. Rzadko się zdarza, aby wydawali dla każdego modelu co miesiąc, zazwyczaj jest co dwa, czasem nawet trzy.

Listę poprawek masz zawsze na stronie Xiaomi, aczkolwiek nie popadałbym też w jakąś paranoję. To nie zawsze są poprawki krytyczne.

Ataki się zdarzają, oczywiście, ale to też nie oznacza, że każdy będzie atakować przeciętnego Kowalskiego. Powiedziałbym nawet, że bardziej prawdopodobne jest to, że padnie się ofiarą jakiegoś phishingu przez podanie danych z karty/konta bankowego na jakiejś fałszywej stronie niż to, że ktoś po prostu włamie się za pomocą tych łuk akurat do Ciebie...

• 0
Opublikowano

Popatrz na moje nazwisko ... Elegancko wychodzi z tego 1492 po zamianie na cyfry wg Alfabetu Lacinskiego ... Jest problem przez to bo to świeta liczba dla Ameryki. Wiem, że to śmieszne ale mam chyba wszystkie możliwe i popularne choroby ...

• 0
Opublikowano

Witajcie, juz raz dodawałem post jednak nie wiem dlaczego go nie ma na forum albo w koszu. Jeśli cos jest nie tak to niech ktos da mi znać 😜

Wracając do tematu. Mam po aktualizacji MIUI do wersji 14 i Androida do 13 poprawke czerwiec 2023. Wcześniej była Maj 2023. Pytanie dlaczego przeskoczyło tylko o miesiąc ? Nie powinno być październik 2023 ? Pisali na forum Android ze tak to jest już... Jednak stąd następne pytanie. Jeśli zmienię na Szwajcarię to wejdą mi nowe poprawki? Robił ktoś tak ?

Screenshot_2023-11-03-21-24-27-395_com.android.settings.thumb.jpg.673c11006168e616bbf3908d1ed9bf43.jpg