Karolina Łakis Opublikowano 20 Października 2023 Opublikowano 20 Października 2023 POCO X5 Pro 5G - problem z mikrofonem. We wszystkich aplikacjach typu messenger, whatsapp, dyktafon - działa bez zarzutu. Przy połączeniu telefonicznym i nie w trybie głośnomówiącym, to rozmówca, po drugiej stronie słuchawki, mnie czasem słyszy czasem nie, czasem bardzo cicho z szumem w tle - nie ma na to reguły (ja słyszę ich doskonale także głośnik jest ok). Na głośnomówiącym nagle staje się cud i rozmówca mnie słyszy - też czasem lepiej czasem gorzej ale przynajmniej można się dogadać. Restart telefonu zazwyczaj pomaga - ale nie zawsze, no i nie ma co ukrywać, jest to dość upierdliwe, szczególnie dlatego, że wykonuję dużo rozmów telefonicznych... Kupiony niecały miesiąc temu, przez pierwsze dni działał bez zarzutu i nagle COŚ się stało. Wszystkie aktualizacje systemowe zrobione. wszystkie możliwe dostępy do mikrofonu - nadane, telefon nie spadł, nie miał możliwości uszkodzenia mechanicznego, nie został zalany - nic. Wina softu czy oddawać na serwis?
FromWP Opublikowano 20 Października 2023 Opublikowano 20 Października 2023 22 minuty temu, Karolina Łakis napisał(a): Wina softu czy oddawać na serwis? Prawdopodobnie uszkodzony (albo zabrudzony) jeden z mikrofonów. W trybie głośnomówiący ma to mniejsze znaczenie. Raczej trzeba reklamować. Możesz jeszcze zrobić test mikrofonów w diagnostyce. Diagnostykę uruchamia się klikając 4 razy w wersję jądra w Ustawieniach, O telefonie, Szczegółowe informacje.
Rekomendowane odpowiedzi