korzen1818 Posted August 27, 2015 Share Posted August 27, 2015 Witam, liczę na radę osoby bardziej zorientowanej w temacie ode mnie, bo nawet nie wiem jak się za to zabrać. Przechodząc do meritum - kupiłem ostatnio na allegro w/w głośnik. Wszystko ok, tylko jest jeden problem - często charczy na głośności powyżej ok. 75%. Nie w każdym momencie, nie w każdej piosence, tylko przy niektórych niższych dźwiękach. Myślę że jest to niedokładne spasowanie elementów lub jakiś paproch w środku, który rezonuje przy określonych częstotliwościach. Za usterką przemawia również fakt, że dużo bardziej trzeszczy z prawej strony przy samej krawędzi, i trochę zmniejsza się przy dociśnięciu. Z lewej strony zjawisko przebiega w dużo mniejszym nasileniu, ponieważ trzeba przyłożyć ucho i wsłuchać się (a i rzadziej się to dzieje). Normalnie z odległości z której się słucha nie słychać tego w ogóle więc lewa strona jest w porządku. Planuję go rozebrać i coś zadziałać w środku (coś może docisnąć, przymocować, dokleić, nie wiem dokładnie jak to w środku wygląda więc ciężko mi powiedzieć). Szukałem w temacie jakichś zdjęć ale znalazłem tylko zdjęcia rozmontowanego głośnika Xiaomi canon speaker - a to mi słabo pomaga, bo jest zbudowany zupełnie inaczej. Liczę bardzo na pomoc, gdyż głośnik kupiłem tanio (więc nie chce mi się już bawić w ściąganie z chin albo pośredników), jestem ogólnie zadowolony i chciałbym zadziałać na tym co już mam. Za wszelką pomoc i porady serdecznie dziękuję Jak trzeba mogę dosłać jakieś nagranie usterki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
air_jordan_show Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 Dnia 27.08.2015o22:59, korzen1818 napisał: Witam, liczę na radę osoby bardziej zorientowanej w temacie ode mnie, bo nawet nie wiem jak się za to zabrać. Przechodząc do meritum - kupiłem ostatnio na allegro w/w głośnik. Wszystko ok, tylko jest jeden problem - często charczy na głośności powyżej ok. 75%. Nie w każdym momencie, nie w każdej piosence, tylko przy niektórych niższych dźwiękach. Myślę że jest to niedokładne spasowanie elementów lub jakiś paproch w środku, który rezonuje przy określonych częstotliwościach. Za usterką przemawia również fakt, że dużo bardziej trzeszczy z prawej strony przy samej krawędzi, i trochę zmniejsza się przy dociśnięciu. Z lewej strony zjawisko przebiega w dużo mniejszym nasileniu, ponieważ trzeba przyłożyć ucho i wsłuchać się (a i rzadziej się to dzieje). Normalnie z odległości z której się słucha nie słychać tego w ogóle więc lewa strona jest w porządku. Planuję go rozebrać i coś zadziałać w środku (coś może docisnąć, przymocować, dokleić, nie wiem dokładnie jak to w środku wygląda więc ciężko mi powiedzieć). Szukałem w temacie jakichś zdjęć ale znalazłem tylko zdjęcia rozmontowanego głośnika Xiaomi canon speaker - a to mi słabo pomaga, bo jest zbudowany zupełnie inaczej. Liczę bardzo na pomoc, gdyż głośnik kupiłem tanio (więc nie chce mi się już bawić w ściąganie z chin albo pośredników), jestem ogólnie zadowolony i chciałbym zadziałać na tym co już mam. Za wszelką pomoc i porady serdecznie dziękuję Jak trzeba mogę dosłać jakieś nagranie usterki. i co dowiedziałeś się jak rozebrać tego mi4 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
korzen1818 Posted January 1, 2016 Author Share Posted January 1, 2016 Mi4? Glośnik chciałem rozebrać, nie telefon Nie dowiadywalem sie, zwrocilem go sprzedawcy i tyle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts