Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam mam problem ze swoją hulajnogą. Ogólnie wszystko chodziło dobrze, od jakiegoś czasu sporadycznie zdarza się że podczas jazdy hulajnoga wyłączy napęd. Na wyświetlaczu następuje zapisana prędkość przy wyłączeniu napędu (np jadąc 25 pokaże się 25 i będzie się świecić póki się nie zatrzymam), po naciśnięciu przycisku w hulajnodze napęd wraca i następuje poprawny odczyt prędkości. Ogólnie następuje taki zamrożony ekran.

Sytuacja z dziś (bateria na full) , jeździła dobrze, przez jakies 1km miała focha z wyłączaniem się. Wieczorem zrobiłem z 3km i ani razu nie było problemu. 

Ogólnie mam wrażenie że coś nie łączy, ale może macie jakąś podpowiedź gdzie szukać? Na ślepo bym szukał w połączeniu wyświetlacza, ale nie o to chodzi żeby strzelać :(

Hulajnoga ma soft na 35km/h 

Dzieki za porady i pozdrawiam

Edytowane przez Domino96
Opublikowano

Myślisz że na odległość ktoś poda konkretną diagnozę? Ty strzelasz w wyświetlacz, ja strzelam w słabą izolację podestu przed wilgocią. A może zupełnie co innego.
Bez rozebrania, w Twoim przypadku nie da się konkretów podać, pozostaje...strzelanie.

Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka

• Domino96 zmienił(a) tytuł na Xiaomi m365 pro czasami się wylącza.
Opublikowano (edytowane)

Chwileczkę, po to jest forum żeby z niego korzystać. Pytanie zadane jest z tego powodu, że może ktoś się spotkał z podobnym problemem i w jego przypadku np kostka taka i taka lub kabel w jakimś miejscu ul uszkodzony albo jeszcze np jakiś moduł padł(jak np tylna lampka w błotniku, temat znany jak świat i wszyscy wiedzą o co chodzi). Bo jeżeli porada ma być że rozbierz cała i pomierz, i sprawdź wszystkie kostki to spoko jak nie znajdę celniejszego tropu to i tak też zrobię. 

Nie ma potrzeby od razu atakować, naprawdę po to jest forum żeby sobie pomagać. I nie oczekuję, że ktoś miernikiem mi przez internet znajdzie rozwiązanie. Jako że o takich objawach praktycznie nie ma informacji, stąd wylądowałem na forum na którym mam nadzieję, że i ja będę mógł komuś kiedyś pomóc. 

Edytowane przez Domino96
Opublikowano

Twoje insynuacje że zostałeś zaatakowany są nie na miejscu.
Chciałeś otrzymać konkretne rozwiązanie na odległość i do tego jeszcze bez strzelania. Te objawy które opisujesz nie są na tyle jednoznaczne aby konkretnie podać rozwiązanie.
Domysł być może masz w dobrym kierunku - coś niekontaktuje, Jak pisałem Ty stawiasz na jedno, ja stawiam na co innego, ktoś może jeszcze dorzucić że np soft (który notabene wprowadził zmiany w sprzęcie niezgodne z obowiązującym prawem) się zafiksował, Więc do póki fizycznie własnoręcznie bądź przez serwis nie zajrzy się w jedno, drugie czy trzecie miejsce, to jak sobie wyobrażasz postawienie zdalnej diagnozy.
Inna jeszcze sprawa, że wgranie nieoryginalnego softu wyciskającego siódme poty z podzespołów które nie były do tego stworzone, do tego fabryczne niechlujstwo montażowe skutkuje tym co wcześniej napisałem - nie ma jednoznacznej odpowiedzi w czym jest problem.

Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Jakby ktoś szukał rozwiązania do podobnego problemu to w moim przypadku zauważyłem 2 problemy:

(Możliwa przyczyna) Kabel od tylnej lampki był przerwany w takim miejscu że mógł powodować zwarcie 

(Prawdopodobna przyczyna) Na płytce ESC lut jednego z pinów od 4 pinowej kostki, która szła do wyświetlacza był pokryty zielonym nalotem a sam pin był zdegradowany. Troszkę alkoholu, poprawienie lutu i płytka jak nowa. 

Wczoraj udało mi się poskładać maszynę, bo trochę czekałem na graty z aliexpress. Wszystko chodzi dobrze i nic się już nie wyłącza. Polecam na pewno wymienić przy okazji uszczelkę podestu. 

Edytowane przez Domino96