mrcdul Opublikowano 3 Października 2023 Opublikowano 3 Października 2023 (edytowane) Hej. Zakupiłem boxa 2 generacji i zauważyłem dziwny problem przy wyłączaniu go z pilota przyciskiem power. Po naciśnięciu przycisku wyłącza mi się TV a box cały czas się świeci jako włączony, co zresztą widać po włączeniu TV. Chciałbym osiągnąć to samo co na boxie gen 1, po naciśnięciu przycisku power z polota boxa przechodzi mi box w stan uśpienia. Wyłączałem już HDMI-CEC i na boxie i na dekoderze ale bez zmian. Prośba by ktoś podpowiedział, jak przełączać ten dekoder w stan uśpienia? Edytowane 3 Października 2023 przez mrcdul
mrcdul Opublikowano 3 Października 2023 Autor Opublikowano 3 Października 2023 (edytowane) Wyłączenie HDMI-CEC na box i TV skutkuje tym, ze po wciśnięciu przycisku power na pilocie boxa nie ma żadnej reakcji. Udało mi sie osiągnąć tryb uśpoienia tylko za pomocą polecenia w astystncie głosowym wydałem komendę "przejdź w stan uśpienia" ale nie che mi sie wierzyć, że to jedyna opcja.... Edytowane 3 Października 2023 przez mrcdul
mrcdul Opublikowano 5 Października 2023 Autor Opublikowano 5 Października 2023 Poradziłem sobie z tematem usuwając sparowany pilot i parująć go jeszcze raz bez opcji sterowania TV - czyli wyłączanie i głośność bez integracji z TV tylko sam box
Wojciech Figura Opublikowano 7 Kwietnia 2024 Opublikowano 7 Kwietnia 2024 Mam ten sam problem. Jak sparować pilota bez opcji sterowania TV?? Nie widzę nigdzie takiej opcji. Proszę o pomoc!
Rekomendowane odpowiedzi