Skocz do zawartości
  • 0

Redmi 2s 2GB a Redmi Note 2

Pytanie

Opublikowano

Witam, zastanawiam się nad wyborem między Redmi 2s a Redmi Note 2, główne pytanie rozchodzi się o praktyczność i czy warto zapłacić nieco więcej za większy ekran, z racji że prowadzę swoje strony, to czasami trzeba coś zrobić zdalnie i zastanawiam się czy ekran 5,5" nie będzie zbyt duży i czy zmieści się do kieszeni, obecnie mam lg 4" i nie wiem czy trochę nie przesadzam z wielkością.

Kolejna kwestia to gdzie kupić, xon24 czy jest może gdzieś lepiej lub taniej? W sumie na chwile obecną taniej nie znalazłem. 

I pytanie techniczne, czy dołączany jest zasilacz europejski czy brytyjski, bo na wielu filmach widziałem wejście brytyjskie i czy od razu jest polska nakładka czy trzeba się bawić (w przypadku np. xon24).

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano (edytowane)

Ja właśnie zmieniłem RedMi 2 1GB na RedMi Note 1s i dla mnie to była bardzo dobra decyzja. Na większym wyświetlaczu dużo lepiej się przegląda strony, pisze na klawiaturze. Zdjęcia też lepsze wychodzą na Note. W kieszeni też się mieści chociaż na pewno bardziej go czuć jak się siedzi za biurkiem w pracy. Dlatego wtedy raczej trzymam go na biurku ☺Ja go kupiłem w sklepie Xiaomiforsale za 720 z przesyłką. Wiem, że można go gdzie indziej taniej kupić, ale zależało mi na szybkiej dostawie i w dwa dni robocze już był u mnie. Dostałem w zestawie normalną ładowarkę i nie musiałem się martwić o przejściówkę. Polecam ten telefon, bo jest naprawdę jak za te pieniądze bardzo dobrze wykonany i działa też bez zastrzeżeń.

Wysłane z mojego HM NOTE 1S przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez tomasznowak
  • 0
Opublikowano

@up Nie myl pojęć. Redmi Note 2 i Redmi Note 1s to całkiem inne urządzenia.

Ja bym na Twoim miejscu poczekał z miesiąc na pierwsze review Redmi Note 2.

Popatrz też na mi3.

Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano

Panowie mają racje Redmi Note 2 jest lepszym. Ja mam Redmi Note LTE także długo myślałem czy te 5,5" nie będzie za duże. Teraz uważam że jest gitarowo. :-P

Jeśli chodzi o zakup to ja kupowałem u accesion 4 you ( dostałem 2 szt przejściówek i silikon, filie i etui) ale koledzy podali także sprawdzonych sprzedawców ze 100% oryginalnymi xioaminkami :-P

• 0
Opublikowano

Buriza, tj xon24, oferuje najtaniej jezeli chodzi sprawdzone zrodla. Przeksciowke musosz zalatwic we wlasmym zakresie

Pisałem do niego o zniżkę, ale jeszcze mi nie odpisał. Trochę taka wieś wjeżdżać u kogoś z przejściówką :D Ale dzięki na naprowadzenie mnie na trop

• 0
Opublikowano (edytowane)

Hym na aliexpress jest niezła promocja, a Buriza już nie ma na stanie Redmi Note 2, kupował ktoś od nich? Bo widze że wiele osób na innych stronach też jest zainteresowanych http://www.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Redmi-Note-2-4G-LTE-Mobile-Phone-MTK-X10-Octa-Core-5-5-1920X1080P/32436849319.html

Tylko wtedy nie mam chyba gwarancji, więc taniej nie wiem czy byłoby lepiej.

Edytowane przez Adamo
  • 0
Opublikowano (edytowane)

Goldway jest dobrym sprzedawca dopoki wszystko jest ok. Jak sprzet przyjadzie uszkodzony czy z wada ma ciebie w czterech literach. Ja to przerabialem, towar przyszedl z wada, nie chcial ani zwrocic czesci pieniedzy, ani odeslac i zwrot. Tylko mial mnie gdzies, w momencie kiedy aliexpress przyznalo mi racje i kazalo sie dogadac to sie obrazil. Ja nie polecam goldwaya.

Edytowane przez tosshi2
  • 0
Opublikowano

No właśnie tego się nieco obawiam, z jednej strony świetna cena ale z drugiej jak coś będzie nie tak, no to już spory problem, a wszędzie indziej ceny Redmi Note 2 zaczynają się od 900zł, także chyba pozostaje mi liczyć jedynie na Buriza.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...