Treeqq Opublikowano 9 Lipca 2023 Opublikowano 9 Lipca 2023 Cześć. Odkurzacz zakupiony w 2020 roku. Do teraz działał bez problemu. Nagle przy ostatnim sprzątaniu się wyłączył. Na przyciski nie reaguje. Gdy położę go na stacji zaczyna ładować, po czym zaczyna cofać i jak zjedzie z ładowarki to się wyłącza. Biorąc go do góry nogami i kładąc ładowarkę podaje komunikaty najpierw o ładowaniu i wyjęciu i oczyszczeniu mopa ( także zaczyna jeździć), a potem mówi o błędzie ładowania i sprawdzeniu styków. Po czym go dalej ładuje. Resetowałem go do ustawień fabrycznych i jest to samo. Poniżej daje link do filmiku jak ten problem wygląda.
karla916 Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Mam ten sam problem od wczoraj. Czy znalazł Pan rozwiązanie? Z góry dziękuję za odpowiedź 🙂
Wojciech Sulek Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Dziś rano ten sam problem. Myślę że jest to wina uszkodzonej baterii. Dziś ją zamówiłem będzie w czwartek. Dam znać czy wymiana rozwiązała problem.
Malin Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Hej, również mam podobny problem jak na filmie, ale u mnie działa taki sposób: odsuwam obrotowe szczotki tak, aby nie dotykały tych blaszek do ładowania, przecieram te blaszki palcem i ponownie nakładam odkurzacz na stacje. co ciekawe u mnie występuje ten problem, gdy odkurzacz podczas sprzątania całkowicie się rozładuje. Na to tez znalazłam rozwiązanie, być może wątpliwe, ale jeśli coś jest głupie, a działa, to głupie nie jest. ponizej przedstawię Wam mój problem, który łączy się z problemem opa. Odkurzacz naładowany (wg appki 100%) wyjeżdża sprzątać i po około 30 minutach wyłącza się. Szukam go i zanoszę do bazy, gdzie dzieje się to, co na filmiku opa. Kiedy już to ogarne, a robot zaczyna się ładować, to Wtedy na aplikacji mam informacje, ze ma on Ok 50% baterii, co jest mało prawdopodobne ze względu na to, ze padł całkowicie. Do 100% ładuje się podejrzanie szybko. Na żadnym trybie nie wysprząta całego mieszkania, No chyba że… puszczam naładowany odkurzacz na minutę i cofam go, po czym ten ładuje się kilkanaście minut (a ponoć ma 100%). Powtarzam takie zachowanie kilka razy w ciągu dnia i odkurzacz działa. Sam jeździ, sam wraca i sam się ładuje. Warunek jest taki, ze musi być na trybie cichym. chcialam wymienić baterie w odkurzaczu, ale zastanawiam się, czy rzeczywiście jest to wina baterii czy jakiegoś czujnika naładowania baterii. Niestety robota mam już po gwarancji, a że wyznaje idee naprawiania, a nie wyrzucania, to chciałabym go naprawić
Malin Opublikowano 5 Września 2023 Opublikowano 5 Września 2023 (edytowane) W dniu 12.08.2023 o 09:56, Wojciech Sulek napisał(a): Dziś rano ten sam problem. Myślę że jest to wina uszkodzonej baterii. Dziś ją zamówiłem będzie w czwartek. Dam znać czy wymiana rozwiązała problem. Hej, i jak udało się? Edytowane 5 Września 2023 przez Malin
Natalia Ła. Opublikowano 2 Października 2023 Opublikowano 2 Października 2023 Witam wszystkich mających ten sam problem. Czy ktoś znalazł rozwiązanie tego problemu?
dawidowaty Opublikowano 9 Października 2023 Opublikowano 9 Października 2023 Wymiana bateri pomogła robót działa jedynie co to chodzi na wysokiej sile ssącej. Link do bateri https://allegro.pl/oferta/bateria-mi-robot-vacuum-mop-essential-14-4v-2-9ah-12857513155
Rekomendowane odpowiedzi