Łukasz Zygmunt Opublikowano 23 Czerwca 2023 Opublikowano 23 Czerwca 2023 Od jakiegoś czasu S7 ma problem na plytkach. Podczas mopowania zwalnia, zatrzymuje sie podnosi mopa, przejeżdża kawalek i wznawia mopowanie. Na panelach nie ma tego problemu. Jak rozwiązać problem. Rok działał normalnie.
Piotr Szymański Opublikowano 26 Lipca 2023 Opublikowano 26 Lipca 2023 Podłączam się do pytania- mam identyczny problem
Fanek Opublikowano 29 Lipca 2023 Opublikowano 29 Lipca 2023 I u mnie również, na początku nie było tego problemu pojawił się po jakimś czasie. Czy może chodzić o ciemne gdzieniegdzie fugi między płytkami że rozpoznaje to jako przepaść? jak myślicie
makak Opublikowano 13 Marca 2025 Opublikowano 13 Marca 2025 To podnoszenie tacki z mopem nie ma nic wspólnego z fugami. Po prostu mokry mop na gładkiej powierzchni stawia na tyle duży opór, że prawe koło napędowe zaczyna się ślizgać. Gdy po chwili nie łapie przyczepności, robot na chwilę automatycznie podnosi tackę i w ten sposób robot rusza z miejsca. Po kilkudziesięciu centymetrach ponownie opuszcza tą tackę. Na dłuższym odcinku to może się powtarzać. To się dzieje zawsze gdy prawe koło jedzie po mokrym śladzie zostawionym przez mop podczas poprzedniego przejazdu. Ewidentna wina producenta, który udaje że problemu nie ma. Winą jest prawdopodobnie materiał z którego wykonane jest koło, jego budowa albo zbyt mocny docisk mopa do podłogi. Nic innego nie przychodzi mi do głowy
Rekomendowane odpowiedzi