Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam możliwość kupić telefon w oficjalnym sklepie xiaomi stacjonarnie w Chinach. Ponieważ osoba, którą znam, za tydzień jedzie do Polski i może go dla mnie go kupić. Jednak że, mam pytanie czy jeżeli kupię w ten sposób telefon, to czy będzie się, dało bez problemu zmienić oprogramowanie z Chińskiego na Polskie i mieć pełnoprawny smarfon jeżeli nie uda się tego zrobić na miejscu w sklepie? Nie zbyt się na tym znam i chcę wiedzieć, czy po prostu nie kupię telefonu na którym nie będzie chociażby  google play, ani internet działać.

Xiaomi-Redmi-Note-12-Turbo-na-zywo-zdjecia-1.jpeg

Opublikowano
1 godzinę temu, Kacper Skrzypek napisał:

Jeśli chcesz mieć chińską wersję z polskim softem, to musisz odblokować bootloader i wgrać ROM. Google Play na takiej chińskiej wersji będzie działać (po zainstalowaniu), ale nie będziesz mieć języka polskiego.

Dobrze czyli rozumiem że jeżeli kupię telefon i wgram rom globalny co jest możliwe, to będe miał pełnoprawny telefon tylko po angielsku?

Opublikowano

Jeśli kupisz telefon i wgrasz Globala, to będziesz mieć po polsku, tylko że wtedy nie skorzystasz z płatności zbliżeniowych przez Google Pay na przykład, bo będziesz mieć odblokowany bootloader (a tego Google Pay na pewno będzie się czepiać). Nie możesz zablokować bootloadera na Globalu, bo uceglisz telefon. Gdybyś chciał używać Google Pay, to musiałbyś wgrać Xiaomi.eu.

Opublikowano (edytowane)
18 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał:

Jeśli kupisz telefon i wgrasz Globala, to będziesz mieć po polsku, tylko że wtedy nie skorzystasz z płatności zbliżeniowych przez Google Pay na przykład, bo będziesz mieć odblokowany bootloader (a tego Google Pay na pewno będzie się czepiać). Nie możesz zablokować bootloadera na Globalu, bo uceglisz telefon. Gdybyś chciał używać Google Pay, to musiałbyś wgrać Xiaomi.eu.

dobra to kupię ten telefon w chinach i wgram xiaomi.eu  mam nadzieję że wszystko będzie smigac, dziękuje za pomoc

Edytowane przez Benok55