mirekq Opublikowano 9 Czerwca 2023 Opublikowano 9 Czerwca 2023 Cześć. Mam POCO F1 z MIUI 12.5.19.0.RKHCNXM, mam nagrywanie rozmów i na tym najbardziej mi zależy. Mam kilka pytań na które nie znajduje jednoznacznych odpowiedzi. Jeśli znasz odpowiedź to napisz nr pytania i odp Dziękuję 1) Czy po update do xiaomi.eu_multi_HMK40_POCOF3_V14.0.6.0.TKHCNXM_aed781b792_v14-13 nadal będzie opcja dostępna opcja automatycznego nagrywania rozmów? 2) Czy jest możliwość zainstalowania aktualizacji BEZ utraty jakichkolwiek danych? 3) Czy jest możliwość zainstalowania aktualizacji poprzez : Zaintaluj aktualizację z pliku .zip 4) Czy metoda tworzenia kopii zapasowej zbudowana w MIUI gdzie potem kopiuję pliki z MIUI/backup/All_backups jest w 100% sprawdzona i działa bez problemów? Czy jest coś czego nie przeniesie? Dziękuję z góry!
Kacper Skrzypek Opublikowano 9 Czerwca 2023 Opublikowano 9 Czerwca 2023 Godzinę temu, mirekq napisał(a): Czy po update do xiaomi.eu_multi_HMK40_POCOF3_V14.0.6.0.TKHCNXM_aed781b792_v14-13 nadal będzie opcja dostępna opcja automatycznego nagrywania rozmów? Tak. Godzinę temu, mirekq napisał(a): Czy jest możliwość zainstalowania aktualizacji BEZ utraty jakichkolwiek danych? Tak. Godzinę temu, mirekq napisał(a): Czy jest możliwość zainstalowania aktualizacji poprzez : Zaintaluj aktualizację z pliku .zip Jeśli masz TWRP i działa, to tak. Godzinę temu, mirekq napisał(a): Czy metoda tworzenia kopii zapasowej zbudowana w MIUI gdzie potem kopiuję pliki z MIUI/backup/All_backups jest w 100% sprawdzona i działa bez problemów? Czy jest coś czego nie przeniesie? Ona jest OK do ustawień systemu, ale nie do aplikacji, bo części nie przeniesie, a nawet gdy przeniesie to się nie uruchomią. 1
mirekq Opublikowano 9 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2023 Dzięki za szybkie i konkretne informacje. Mam TWRP 3.6.0_11-0 i działa. 1)Czy w przypadku aktualizacji przez TWRP utracę dane aplikacji? 2) Czy możesz polecić aplikację lub sposób wykonania kopii 1:1 wraz z danymi aplikacji, czy też nie ma takiej możliwości 3) Znalazłem kilka instrukcji do aktualizacji przez TWRP z .zip, czy mogę prosić o przesłanie kolejności działań, czy też odpalam TWRP i daje instaluj i tyle. Robiłem to kilka razy ale dawno temu i nie chcę coś posuć. Dziękuję
Kacper Skrzypek Opublikowano 9 Czerwca 2023 Opublikowano 9 Czerwca 2023 2 minuty temu, mirekq napisał(a): 1)Czy w przypadku aktualizacji przez TWRP utracę dane aplikacji? Nie. 3 minuty temu, mirekq napisał(a): Czy możesz polecić aplikację lub sposób wykonania kopii 1:1 wraz z danymi aplikacji, czy też nie ma takiej możliwości Nie wiem nic o takiej możliwości (przynajmniej nie bez roota). 7 minut temu, mirekq napisał(a): Znalazłem kilka instrukcji do aktualizacji przez TWRP z .zip, czy mogę prosić o przesłanie kolejności działań, czy też odpalam TWRP i daje instaluj i tyle. Robiłem to kilka razy ale dawno temu i nie chcę coś posuć. Dziękuję Uruchamiasz TWRP, wybierasz instaluj, szukasz paczki, przesuwasz suwak. 1
mirekq Opublikowano 9 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2023 Zanim wykonałem update androida to zrobiłem update TWRP do twrp-3.7.0_12-v7.8_A13-alioth-skkk po czym system się nie uruchamia... a w TWRP przy próbie wpisania hasła do deszyfrowania mam informację o tym że jest nie poprawne. Jest poprawne na 100% 6 cyfrowe takie jak wcześniej wpisywałem w TWRP przed update. Czy mogę prosić o pomoc?
Kacper Skrzypek Opublikowano 9 Czerwca 2023 Opublikowano 9 Czerwca 2023 2 godziny temu, mirekq napisał(a): update TWRP do twrp-3.7.0_12-v7.8_A13-alioth-skkk po czym system się nie uruchamia. I zapewne update zrobiłeś, wgrywając TWRP na partycję boot? No to klops. Uruchom telefon w trybie fastboot i wgraj aktualizację z tego trybu przez komputer. TWRP nie deszyfruje danych, bo nowe TWRP nie wspiera deszyfrowania z Androida 11.
mirekq Opublikowano 10 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2023 (edytowane) Zrobiłem update TRWP poprzez intall->.img-> Install Recovery Ramdisk Już sobie poradziłem wczoraj zainstalowałem przez fastboota z komputera najnowszy ROM (xiaomi.eu_multi_HMK40_POCOF3_V14.0.6.0.TKHCNXM_aed781b792_v14-13) i jest OK. Teraz tylko widzę że TRWP nadal nie deszyfruje partycji. Nie przeszkadza mi to w używaniu telefonu. 1) Pytanie tylko w aktualizacjach mam pytanie na potrzeby OTA czy mam zainstalowany TRWP czy nie. Co kliknąć? 2) I czy w takim wypadku będę miał aktualizacje OTA? Jeśli nie to jak naprawić problem z TRWP? 3) Czy może nic nie ruszać i kolejne ważne aktualizacje od czasu do czasu wrzucać przez fastboot? Dziękuję Edytowane 10 Czerwca 2023 przez mirekq
Netoper Opublikowano 10 Czerwca 2023 Opublikowano 10 Czerwca 2023 Dopóki ktoś nie stworzy odpowiedniego TWRP no to stare nie będzie działało. Do tego czasu trzeba korzystać z fastboot.Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka
mirekq Opublikowano 10 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2023 Czyli z aktualizacji OTA nie da się korzystać?
Kacper Skrzypek Opublikowano 10 Czerwca 2023 Opublikowano 10 Czerwca 2023 15 godzin temu, mirekq napisał(a): Teraz tylko widzę że TRWP nadal nie deszyfruje partycji. Nie przeszkadza mi to w używaniu telefonu. A jakie TWRP wgrywałeś po aktualizacji, o ile w ogóle to robiłeś? My dodajemy działające TWRP wraz z ROM-em. 15 godzin temu, mirekq napisał(a): 1) Pytanie tylko w aktualizacjach mam pytanie na potrzeby OTA czy mam zainstalowany TRWP czy nie. Co kliknąć? Jeśli Ci działa TWRP, tzn. deszyfruje dane, to że masz. 15 godzin temu, mirekq napisał(a): 2) I czy w takim wypadku będę miał aktualizacje OTA? Jeśli nie to jak naprawić problem z TRWP? Jeśli potwierdzisz to tak. 1
Rekomendowane odpowiedzi