demoniclooz Opublikowano 31 Maja 2023 Opublikowano 31 Maja 2023 Witam wszystkich Z uwagi na to że to mój pierwszy post to proszę o wybaczenie jeśli pisze w złym dziale. Mianowicie problem dotyczy mojego robota Xiaomi Vaccum Mop P który kupiłem kilka dni temu używany. Zauważyłem że szczotka boczna kręci się zgodnie ze wskazówkami zegara czyli zamiast podmiatać brudy pod siebie omiata je na środek co znacznie zmniejsza skuteczność sprzątania, postanowiłem więc rozebrać robota na części pierwsze i zamienić bieguny silniczka szczotki bocznej, (zamieniłem kabelki we wtyczce silniczka na odwrót) co finalnie przyniosło porządny efekt i szczotka kręci się w poprawną stronę. Dodam że robot na pewno był już kiedyś przez kogoś rozbierany bo brakowało kilku śrubek, więc domniemań że ktoś pewnie źle polutował kable podczas wymiany silniczka. Niestety od momentu kiedy złożyłem robota pojawił się taki dziwny objaw. Przed zmianą kabelków wewnątrz jeździł normalnie, po złożeniu spowrotem pcha się na siłę w ścianę, aż się unosi do góry,kiedy znajduje się na środku pomieszczenia nie ma z nim żadnych problemów, jeździ wzorowo, problem powraca kiedy napotka na środku pokoju np ławę, wówczas znów zaczyna się na w ten sam sposób pchać na stolik, zastanawiam się czy oby na pewno wszystko pokskladzlem jak należy, aczkolwiek raczej niczego nie dało się tam złożyć inaczej. Poniżej poglądowy filmik oraz zdjęcie mapki mojego mieszkania. Prosił bym aby wypowiedział się ktoś kto miał problem z podobnym problemem. Dzięki z góry za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi