Gorti2702 Opublikowano 7 Maja 2023 Opublikowano 7 Maja 2023 Witam Borykam się z problemem który mnie denerwuje już od bardzo długiego czasu. Obecnie mam Telefon Mi 10 Pro z zainstalowaną najnowszą wersję MIUI Polska 14.0.2.0. Posiadam również w jednym slocie mojego telefonu kartę SIM Play (Polska), a w drugim slocie posiadam kartę SIM Telia (Norwegia). Pragnę nadmienić że obydwie karty są nowe i mają włączone pakiety usługowe. Problem polega na tym że kiedy mam włączone dwie karty SIM całkowicie nie mam zasięgu z dwóch kart. Może działać wyłącznie tylko jedna karta SIM 1 Przykładowo kiedy wkładałem do slotów dwie karty polskie wszystko działało perfekcyjnie. Moim zdaniem dwie karty Polska i Norweska się ze sobą gryzą Mój problem opisywałem po części w temacie "Problem z aktualizacją, problem z łączeniem sieci, problem z aplikacją muzyka Mi" Bardzo bym prosił o pomoc w rozwiązaniu tego problemu
Netoper Opublikowano 7 Maja 2023 Opublikowano 7 Maja 2023 To się dzieje w Polsce czy w Norwegii?Zezwolenie na roaming ustawione dla danej karty?Próbowałeś na sztywno w opcjach sieci ustawić 3g?Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
Gorti2702 Opublikowano 7 Maja 2023 Autor Opublikowano 7 Maja 2023 To się dzieje w Norwegii. Mam możliwość ustawienia tylko roamingu krajowego. Próbowałem zmienić typy sieci na 3g i nic się nie zmieniło.
moonfall84 Opublikowano 23 Czerwca 2023 Opublikowano 23 Czerwca 2023 Pozwolę sobie odpowiedzieć/podpowiedzieć na bazie tego co ja doświadczyłem. Posiadam Mi10 (nie pro, ale to raczej ten sam hardware poza drobnostkami). Napotkałem taki sam problem jak u Ciebie, lecz w Danii oraz Szwecji, czyli również Skandynawia. W Niemczech, w Czechach, w Słowacji - wszystko działa bez problemu - dwie karty SIM na raz. Ale niestety... Szwecja i Dania - jedynie SIM1 potrafi działać poprawnie, a SIM2 zawiesza się i nawet człowiek nie wie, że jest jakiś problem, bo normalnie pokazuje stan sieci itp. Także według mnie jest to problem z częstotliwościami, które są używane w tych krajach - muszą one być albo nieobsługiwane przez Mi10/Mi10 Pro lub też powodują jakiś błąd. Widać oprogramowanie nie ma żadnego znaczenia, bo podczas moich wizyt byłem jeszcze na 12.5 EU a u Ciebie nawet na 14 to samo.
Rekomendowane odpowiedzi