Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, 

Posiadam od około roku robota sprzątającego Xiaomi Vaccum Mop Pro. Działał przez rok czasu bez zarzutu, aż nagle ostatnio rozłączył się z aplikacją, jest cały czas w trybie offline i nie ma możliwości połączenia go ponownie. Połączenie za pomocą hot spotu z innego telefonu, reinstalacja aplikacji, instalacja aplikacji na innym smartfonie, zmiana lokalizacji, reset robota do ustawień fabrycznych oraz zmieniona nazwa wi-fi i hasło bez znaków specjalnych - żaden ze sposobów podanych na forum nie działa. 

Proszę o pomoc i sugestie, co można z tym dalej zrobić. W aplikacji przy łączeniu oczywiście ręcznie wybieram wi-fi, z którym jest połączony mój telefon, ale robot nie zostaje wykryty (robiłem łącznie ok 50 prób na różne sposoby z forum)

Bez aplikacji oczywiście wszystko działa, ale to w moim wypadku się nie sprawdzi, ponieważ nie zapamięta stref wykluczeń i utyka po kilku minutach, przez meble jakie są w mieszkaniu.

Dodam, że robot nie jest już na gwarancji. 

Edytowane przez Cys1u
Poprawka w temacie
  • Cys1u zmienił(a) tytuł na Xiaomi Vaccum Mop Pro - Problem ze sparowaniem robota z aplikacją
Opublikowano

A potrafisz samodzielnie otworzyć sprzęt i ewentualnie wymienić moduł?
Ja nie miałem okazji w nim grzebać więc nawet nie podpowiem czy moduł jest zintegrowany z płytą czy jaki oddzielny, bo jak oddzielny to może złapał jakiegoś niekontaktu i wystarczy go odpiąć/zapiąć i zaskoczy.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka