MartInR Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Opublikowano 13 Kwietnia 2023 (edytowane) Cześć, W aplikacji mojego banku nie mogę dodać karty do płatności zbliżeniowych. Pojawia się komunikat, że "Tego telefonu nie można skonfigurować do płatności zbliżeniowych" dalej w opisie: "Twój telefon nie spełnia standardów bezpieczeństwa wymaganych do obsługiwania płatności zbliżeniowych. Może on mieć dostęp do roota lub korzystać z niecertyfikowanego oprogramowania" Roota mam, apka Magisk ukryta, aplikacja banku na liście odmów w Magisk. Da się to jakoś przeskoczyć, czy nie ma opcji bo telefon jest z chińskiej dystrybucji. Edytowane 13 Kwietnia 2023 przez MartInR
Netoper Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Czasami pomaga ukrycie też usług google, czasami wystarczy samo wyłączenie opcji programisty.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu TapatalkaA na marginesie, wersja chińska ma w ogóle NFC?Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
MartInR Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Ma NFC. Ukrywanie usług google nic nie daje tak jak i wyłączanie opcji programistycznych. Zastanawia mnie to, że w Magisk-u nie widać G pay i nie ma jak tego ukryć. Po zainstalowaniu Portfela Google jest on widoczny, ale ukrycie nic nie daje. Inf, że urządzenie nie spełnia wymagań bezpieczeństwa znajduje się również w ustawieniach Portfela.
skay77 Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Zwykły magisk czy delta , jak zwykły próbuj deltaDon't drink and root 2201122G Zwykły magisk czy delta , jak zwykły próbuj deltaDon't drink and root 2201122G
MartInR Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Magisk zwykły. Znalazłem coś takiego: Spróbuje tego, jeśli nic nie da wtedy pobawię się deltą.
Rekomendowane odpowiedzi