Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam kamerę 360 Home Security 2K. Podgląd obrazu kamery działa prawidłowo w aplikacji Mi Home lecz w aplikacji Windows nie ma obrazu. Cały czas mam wyświetlone Buffering... Mogę zmieniać pozycję kamery na komputerze i oglądać zdarzenia zarejestrowane wcześniej, ale podgląd na żywo nie działa. Ktoś ma pomysł jak rozwiązać ten problem?

Tutaj jest link do pobrania programu z oficjalnej strony Xiaomi:
https://www.mi.com/in/product/xiaomi-camera-viewer-app/

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Mam ten sam przypadek. W telefonie widok z kamery bez zastrzeżeń na komputerze widok z kamery tylko z emulatorem MEMu a w Windows brak obrazu chociaż parametry kamery są widoczne (nawa, lokalizacja). Nie wiem jak rozwiązać ten problem bo na tutorialach instalacji oprogramowania tego problemu nie przedstawiają.

Opublikowano

Na pewno czegoś brakuje ale nie wiem czego? Patrząc na tutoriale to powinna być "bułka z masłem" a tutaj niespodzianka?

Opublikowano (edytowane)

A ja trochę offtop, ale mam nadzieję, ze nikt tego nie skasuje. Mam kamerę nie Xiaomi, ale  Tapo też 360. Do tego jest do pobrania w sklepie Play aplikacja, która drugi rok działa idealnie. Kamerę kupiłem nie dlatego, ze boję się złodziei, ale od 7 lat mam chorą na Alzheimera  KOCHANĄ MAMĘ - piszę dużymi literami, bo tylko ONA mi została. Od 3 lat leży na wypożyczonym elektrycznym łóżku szpitalnym. I o co chodzi 7 rok praktycznie nie wychodze z domu, zrezygnowałem z pracy, ale czasem gdzieś szybko muszę jechać samochodem. I tu kamera  Tapo mi się przydaje, z telefonu mam podgląd, bo kamera obrotowa 360 stopni, wersje LQ i HQ 1080p , mikrofon tak, że wszystko słyszę i głośnik, żeby uspokoić MAMĘ. O jeżeli coś się złego dzieje, a wystarczy, że się czymś zakrztusi i w ciągu minuty mogę wezwać sąsiadkę, która w razie czego zadzwoni na Pogotowie. No i jeszcze podgląd w nocy, bo ma 4 diody na podczerwień. Co prawda czarno bialy, ale w HQ bardzo ostry. Kamera w mojej sytuacji jest zbawieniem. To mi się pierwsze nawinęło pod rękę, wtedy nie było kamer Xiaomi, może i szkoda, bo jak wszystko tej firmy no to pasuje. Jeszcze raz sorry, że nie na temat, ale czasem warto. Krzysztof

P.S. Sprawdziłem zdjęcie z pierwszego posta, to jest prawie dokładnie to samo, piszę prawie, bo tu nie widzę diod podczerwieni, ale z tej perspektywy nie widać, ale pewnie są. Jak to u chinoli jeden model, a ta sama fabryka, tylko różne nazwy :).

Screenshot_8.jpg

Edytowane przez kris68
Wklejenie zdjęcia kamery Xiaomi vel Tapo.
Opublikowano (edytowane)

Nikt Twojego posta nie skasuj. Życzę Ci wytrwałości w tym co robisz. Nigdy nie wiadomo co kogo czeka. Ja jestem na rencie od 4 lat  i walczę z  chorobami onkologicznymi i mam dużą nadzieję że wygram. :-). Pozdrawiam serdecznie Bochnię. Wracając do kamer to chciałem zakupić dodatkowe kamery ale nie działa u mnie na komputerze program do podglądu kamer i próbuję ustalić przyczynę.

Edytowane przez Mimru
Opublikowano

Mimru musisz wygrać, nawet nie myśl innaczej-pozytywne nastawienie to już polowa wygranej walki. Też pozdrawiam Olkusz to, to samo województwo. Trzymam kciuki za Twój powrót do zdrowia, czego CI BARDZO ŻYCZĘ. A patrząc na Twoje zdjęcie, to chyba wiekowo jesteśmy tacy sami, staruszki (ja już 56 lat), ale z zacięciem informatyczno- technicznym.  Pozdrawiam Krzysztof

Opublikowano (edytowane)

Zdjęcie jest ciut stare :-) (ja już 64 lata) i też z zacięciem informatyczno-technicznym. Synowie pracują w IT ale zanim się zwrócę do nich o pomoc w tej sprawie chciałem samodzielnie rozwiązać problem  co daje mi dużą satysfakcję :-) . Pozdrawiam Mirek

Edytowane przez Mimru
Opublikowano
Na pewno czegoś brakuje ale nie wiem czego? Patrząc na tutoriale to powinna być "bułka z masłem" a tutaj niespodzianka?
A na jakim systemie pracujesz? Jak masz mozliwość sprawdź na innym kompie, i najlepiej na innym systemie.

Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Pracuję na laptopie Legion z Windows 11a sprawdziłem działania na tablecie z systemem windows 10 i komputerze stacjonarnym z windows 10 i bez powodzenia :-).

Edytowane przez Mimru
Opublikowano

Testuję również oprogramowanie IMICamera (Korea) ale po zalogowaniu (przyjmuje mój login i profil) pokazuje że nie mam żadnych urządzeń dołączonych?!

Opublikowano

Kurcze to tutaj nie pomogę bo o ile na 11 potrafią się dziać dziwne rzeczy bo Microsoft powycinał celowo żeby pobierać płatne wtyczki to na 10 takich cięć nie było.

Opublikowano (edytowane)

Dzięki za dobre chęci. Próbuję z dwóch programów zrobić jeden . Mają te same biblioteki i katalogi. Podmieniam pewne biblioteki np: config.dll, device_profile.dll, country.dll i sprawdzam działanie. Na razie bez rezultatów, ale może coś się wykluje. ;-)

Edytowane przez Mimru
Opublikowano

Tutaj bardziej bym poszukiwał w bibliotekach kodeków obrazu.
Bo biblioteki konfiguracji profilu czy lokalizacji to raczej nie wpływają że wycina Ci obraz

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,

Miałem ten sam problem z aplikacją Xiaomi Camera Viewer 1.5.3.
Pomogło wyłączenie opcji: Enable Hardware Accelaration w General Settings.

Po zapisaniu zmian należy zamknąć i uruchomić aplikację ponownie.
Mam nadzieję, że pomoże. 

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Jeśli kogoś nadal interesuje, to u mnie nie chciał łączyć, ale jak wyłączyłem telefon by mieć pewność, że mihome jest wyłączony to zaskoczyło i później mimo właczonego mihome chodzi.