Skocz do zawartości

Xiaomi 11 Lite 5G NE / Mi 11 LE - MIUI 14 Polska / Xiaomi.eu stabilne - 14.0.5.0.TKOCNXM - Android 13

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu Xiaomi 11 Lite 5G NE/Mi 11 LE (nazwa kodowa: lisa).

Link do pobierania ROMu:

https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv14/xiaomi.eu_multi_MI11LE_XM11Lite5GNE_V14.0.5.0.TKOCNXM_v14-13-fastboot.zip/download

ROM dostępny jest wyłącznie w wersji fastboot

Instalacja tej odmiany ROMu wygląda następująco:

1. Pobieramy ROM na dysk twardy komputera.

2. P-klik na plik ROM -> Właściwości. W zakładce "Ogólne" pliku odhaczamy opcję "odblokuj" ("Unlock"):

Bez tytułu.png

Ma to zapobiec uruchomieniu blokowania rozpakowania pliku ROM przez zabezpieczenia systemu Windows 10.

3. Z pomocą programu typu WinRAR czy 7-Zip rozpakowujemy plik do folderu. Powinniśmy otrzymać taki zestaw plików:

image.png

3. Uruchamiamy telefon w trybie fastboot (tak, jak do instalacji TWRP).

4. W zależności od systemu w komputerze (Linux, Mac OS, Windows) wybieramy stosowny plik z listy. Zakładamy zatem, że mamy komputer z systemem Windows.

a) Jeśli chcemy zainstalować ROM "na czysto", z całkowitym wyczyszczeniem telefonu, uruchamiamy wersję windows_fastboot_first_install_with_data_format.bat

b) Jeśli chcemy jedynie zaktualizować system, zainstalować ROM na istniejącą już, starszą wersję MIUI Polska / Xiaomi.eu, uruchamiamy wersję windows_fastboot_update_rom.bat

5. Analogicznie postępujemy w przypadku komputerów z systemami Linux i Mac OS.

6. Czekamy do zakończenia procedury, czyli do samoczynnego restartu telefonu.

7. Po uruchomieniu telefonu odłączamy go od komputera. W zależności od wyboru opcji a) lub b) (odpowiednio) konfigurujemy telefon lub po prostu go używamy.

Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku.

Opublikowano (edytowane)

1. Jakie zmiany w porównaniu do wersji wcześniejszej 14.0.4.0 ?

2. Czy jest sens instalowania TWRP na tym sofcie?

Czy chodzi o aktualizację bezpieczeństwa ze stycznia?

Połączyłem posty - proszę, na przyszłość w tak krótkim czasie (parę godzin) edytuj stary post, a nie pisz nowy /Kacper Skrzypek

Edytowane przez jotkiel
Opublikowano

1. Nie mamy list zmian dla stable, te od Xiaomi są dość ogólnikowe. Nie ma tam wzmianki o styczniowych poprawkach. Na pewno do stable trafił Edytor Galerii, którego wcześniej nie dodawaliśmy w ROM-ach (ma trochę więcej funkcji niż domyślny edytor wbudowany w Galerię) i pewnie trochę zmian z bety też.

2. Jeśli jest jakieś które obsługuje deszyfrowanie danych z Androida 13 to tak...

• Thanks 1
Opublikowano

Witam - czemu na Waszej stronie aktualizacji wersji stabilnych jest ciągle  wersja poprzednia 14.0.4.0?  Z tego linku powyżej ściągnąłe co prawda i zainstalowałem  wesje 14.0.5.0 ale trwało to 16 godzin!!! - taki wolny ttansfer. Moim zdaniem ta wersja jest lepsza i warto na nią przejść 

Opublikowano
Godzinę temu, ro.ma2 napisał(a):

czemu na Waszej stronie aktualizacji wersji stabilnych jest ciągle  wersja poprzednia 14.0.4.0?

Z jakiegoś powodu serwer nie wysłał poprawnego pliku na stronę. Naprawione, niedługo powinno się zmienić na działające.

Opublikowano

Potwierdzam dużo stabilniejsza wersja i nie wcina tak bateria czasem w trakcie odblokowania 2 razy zdarzyło się że ekran był cały czas czarny

Wysłane z mojego 2109119DG przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam
Czy istnieje szansa na możliwość instalacji hybrydowej?
Wiem że nie ma TWRP na A13 a orange Fox coś zamilkł i niestety nic się tutaj nie dzieje.
Jeśli jest choć cień szansy na takową formę instalacji to byłoby super.
Pozdrawiam

Opublikowano

Pytanie do znawców tematu , chciałbym potestować ostatniego globala, ale problemem są płatności Gpay.
Czy możecie podpowiedzieć jak ominąć brak możliwości podpięcia karty ?
Jeśli jest jakiś sposób to proszę o pomoc.
Pozdrawiam