Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem nowy więc proszę o wyrozumiałość. Dostałem od kolegi redmi 7a z uwalonym systemem, wcześniej włączał się w trybie fastboot, podłączyłem pod komputer, pobrałem jakiś program do odblokowania bootloadera od mi  i przeszedł mi w tryb serwisowy HS-USB QDLoader USB, tak go przynajmniej wykrywa komputer i zero niczego na ekranie, bardzo bym prosił o pomoc jak wyjść z tego trybu i ewentualnie odceglić telefon, nie chciałem nic kombinowac tylko przywrócić telefon do życia, proszę o pomoc bo już walczę z tym kilka ładnych godzin 

Opublikowano

Trzymaj Vol- i Power do momentu pojawienia się Fastboota.

Jeśli powyższe nie pomoże, to ogólnie "HS-USB QDLoader USB" brzmi jak brak sterowników od qualcomma i tryb EDL.

Kiedyś też wleciało mi do tego trybu, ale szczerze nie pamiętam jak z tego wyszedłem - chyba jakaś komenda w wierszu albo trzymałem przyciski aż się nie uruchomił Fastfoot. Tutaj masz stery:

Qualcomm_QDLoader_HS-USB_Driver_Setup (mediafire.com)

Opublikowano (edytowane)

mam zainstalowane, wcześniej wykrywało z wykrzyknikiem teraz to już w ogóle wykrywa nie wiadomo co...  chyba po prostu oddam do specjalisty bo już mam dość, tylko ciekawe ile to będzie mnie kosztować (czy w ogóle warto)   link do zrzutu: https://prnt.sc/ex-y0gLAtVOJ a fastboot juz nie działą od paru godzin 

Edytowane przez obcy116
Opublikowano

Podpowiem starą szkołę szukania sterowników

Menadżer urządzeń > urządzenie z wykrzyknikiem > Właściwości > zakładka Szczegóły > z listy "Identyfikator sprzętu"
Wklejasz pierwszy wers w googla i masz sterowniki do danego urządzenia, czyli np "PCI\VEN_8086& ......." itd.

• obcy116 zmienił(a) tytuł na HS-USB QDLoader USB jak wzbudzić tel ?
Opublikowano
18 minutes ago, SzczufFun said:

Podpowiem starą szkołę szukania sterowników

Menadżer urządzeń > urządzenie z wykrzyknikiem > Właściwości > zakładka Szczegóły > z listy "Identyfikator sprzętu"
Wklejasz pierwszy wers w googla i masz sterowniki do danego urządzenia, czyli np "PCI\VEN_8086& ......." itd.

też pamiętam starą szkołę, spróbuj poszukać tego: USB\DEVICE_DESCRIPTOR_FAILURE

Opublikowano
7 minut temu, obcy116 napisał(a):

też pamiętam starą szkołę, spróbuj poszukać tego: USB\DEVICE_DESCRIPTOR_FAILURE

Albo kabel średni, albo fon fizycznie odmówił posłuszeństwa.

Godzinę temu, SzczufFun napisał(a):

Trzymaj Vol- i Power do momentu pojawienia się Fastboota.

Rozumiem że to nie pomogło? Mam na myśli nawet kilka minut

I oczywiście z odłączonym kablem. Pod zasilaniem prawdopodobnie trzymanie pójdzie na nic

Opublikowano
55 minutes ago, Netoper said:

Zwora test pointów i wgrywasz system, nie ma bata żeby nie poszło, no chyba że elektronika uszkodzona.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

hmm wstępnie coś się zmieniło i "mi flash" go wykrywa, teraz jaki plik wrzucić ? https://prnt.sc/Ra5YMze1tPt5  aplikacja nie chce nic wykryć 

Opublikowano

Rom pod miflash musi być w formacie fastbot/tgz. Wypakowujesz go dwa razy aż zobaczysz foldery, no i w miflash wskazujesz ścieżkę dostępu.
Wskazane jest robić to bezpośrednie z folderu na dysku C, w ścieżce dostępu nie może być spacji, znaków specjalnych.

Opublikowano (edytowane)
27 minutes ago, Netoper said:

Rom pod miflash musi być w formacie fastbot/tgz. Wypakowujesz go dwa razy aż zobaczysz foldery, no i w miflash wskazujesz ścieżkę dostępu.
Wskazane jest robić to bezpośrednie z folderu na dysku C, w ścieżce dostępu nie może być spacji, znaków specjalnych.

właśnie przed chwilą udało mi się do tego dojść samemu ale nadal jakiś błąd wywala, przypominam ze nie jestem w trybie fastboot tylko w trybie serwisowym https://prnt.sc/eKiLXd5Ga7XH

14 minutes ago, obcy116 said:

właśnie przed chwilą udało mi się do tego dojść samemu ale nadal jakiś błąd wywala, przypominam ze nie jestem w trybie fastboot tylko w trybie serwisowym https://prnt.sc/eKiLXd5Ga7XH

https://prnt.sc/mOKJDGCPhoks zaczynało się coś dziać i

https://prnt.sc/xNJU494KhYiH kolejny dziwny błąd 

Edytowane przez obcy116
Opublikowano

Zmieniałeś nazwę plików/obrazu ?
Chyba że niewłaściwy plik/obraz pobrałeś czy ewentualnie niewłaściwe rozpakowałeś
Bo u mnie tak to wygląda 1acadfa4737793966a3ff19b12156fe2.jpg

Opublikowano

Tutaj to nie mam pojęcia o co z tym błędem chodzi.

Ja jak swojego fona uwaliłem to też miałem jakieś problemy przy pierwszych próbach z tym testpoint, też jakieś błędy wyskakiwały (być może taki jak u Ciebie, nie pamiętam jaki były u mnie) ale doszedłem że u mnie chodziło o moment zwarcia/rozwarcia tych test pointów,
Spróbuj na YT poszukać filmu z ożywiania RN4pro, i luknij w którym momencie zwiera/rozwiera się te test pointy, i w którym momencie kliknąć w miflash przycisk flash

Opublikowano
32 minutes ago, Netoper said:

Tutaj to nie mam pojęcia o co z tym błędem chodzi.

Ja jak swojego fona uwaliłem to też miałem jakieś problemy przy pierwszych próbach z tym testpoint, też jakieś błędy wyskakiwały (być może taki jak u Ciebie, nie pamiętam jaki były u mnie) ale doszedłem że u mnie chodziło o moment zwarcia/rozwarcia tych test pointów,
Spróbuj na YT poszukać filmu z ożywiania RN4pro, i luknij w którym momencie zwiera/rozwiera się te test pointy, i w którym momencie kliknąć w miflash przycisk flash

po kilku próbach czasami cos zaskakuje lecz potem i tak : https://prnt.sc/JLepaGWDTUpc

kupie jutro nowy kabel może coś pomoże 

Opublikowano

Używasz USB 2? Bo na 3 mogą być problemy. Jak sprzęt jest na ryzenie to też potrafi robić problem.
No i kwestia systemu, ja wszelkie prace robię na W7 bo na 10 trafiały się jakieś pojedyńcze problemy , na W11 nie testowałem.

Opublikowano
8 hours ago, Netoper said:

Używasz USB 2? Bo na 3 mogą być problemy. Jak sprzęt jest na ryzenie to też potrafi robić problem.
No i kwestia systemu, ja wszelkie prace robię na W7 bo na 10 trafiały się jakieś pojedyńcze problemy , na W11 nie testowałem.

W takim razie zainstaluje win 7 na starym laptopie i tam popróbuje, może pójdzie, aktualnie wszystkim dziękuje za szybkie odpowiedzi i pomoc, zdam relacje jak sie uda ;)

• 1 rok później...
Opublikowano (edytowane)
W dniu 14.01.2023 o 16:46, obcy116 napisał(a):

W takim razie zainstaluje win 7 na starym laptopie i tam popróbuje, może pójdzie, aktualnie wszystkim dziękuje za szybkie odpowiedzi i pomoc, zdam relacje jak sie uda ;)

udało się cos ogarnąć ? ja wlasnie ucegliłem mi9t pro i mam podobne objawy

EDIT:

skorzystałem z płatnej usługi na telegramie i odcegliłem telefon, i wlasnie testuje hyper OS na mi9t pro :)

Edytowane przez doktor
  • 1 rok później...