Skocz do zawartości

Nowy Mi Band 6, 40% baterii w 8 godzin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, wczoraj dostałem nowego mi banda 6. Wieczorem podłączyłem go do ładowania i miał 100%, dzisiaj rano bateria na opasce wynosci 60%. Opaska straciła 40 % baterii po 8 godzinach leżenia na biurku(dodatkowo jest to nowa opaska) Podkreślam po 8 godzinach. Miał ktoś może taki problem? Czy to wada fabryczna i mam pecha?

Opublikowano

Zrób aktualizacje oprogramowania oprogramowania opaski i przywróć do ustawień fabrycznych. 

Dodatkowo wyłącz częste sprawdzanie tętna i innych rzeczy. Na swoich opaskach i zegarkach miewałem podobną sytuację ale po skonfigurowaniu na mniejszy cykl lub wyłączenie urządzenia działają o kilka dni więcej 

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam.

Odgrzebię temat.

Nowa opaska Mi Band 6 NFC prosto z pudełka. Była w pudle rozładowana i dopiero po podpięciu ładowarki + odczekanie 10-15 minut, zaczęła się ładować. Po naładowaniu do 100% sparowaliśmy z telefonem w apce Zepp Life, wyłączyliśmy wszystkie niepotrzebne pomiary. Zostało monitorowanie snu, kroki i chyba tyle. Od 6 rano do 15 godziny ze 100% na 35% bez podłączonego telefonu przez BT. Żadnych powiadomień czy czegokolwiek. To nie jest chyba normalne zachowanie opaski? Aktualizacja zrobiona zaraz po sparowaniu i odpaleniu Zepp Life. Zrobiony też reset do ustawień fabrycznych. Ręce opadają. Co można jeszcze zrobić? Czy nie bawić się i reklamować?

Opublikowano

Zrób jeszcze jedno ładowanie, ale zasadniczo nowy sprzęt nie powinien być w tak głębokim rozładowaniu po wyjęciu z pudełka.
Może się trafił egzemplarz z uwalonym fabrycznie akumulatorem.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Zauważyłem, że bateria bardzo szybko rozładowuje się do 30% a później rozładowanie spowalnia. Po następnych 12 h bateria rozładowała się do 18%

Kiedy ładuję z 30% do 100% to trwa może z 15 minut? Coś mi się wydaje, że opaska bardzo długo leżała gdzieś na magazynie, stąd tak głębokie rozładowanie i teraz problemy. Poprzednia opaska, która poszła na reklamację, przyszła do mnie jeszcze naładowana.

Obecnie testuję opaskę leżącą na stole bez parowania z telefonem. Tylko ładowanie do 100% i reset do ustawień fabrycznych. Jednak chyba będzie zwrot.