Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po aktualizacji 13.0.3 poco x3 nfc zaczął występować problem z BT w samochodzie (Hyundai Tucson). Tzn. audio, rozmowy działają, ale u rozmówcy jakość mojego głosu jest fatalna lub przerywa, ucina słowa.

Najpierw podejrzewałem winę zestawu w samochodzie, ponieważ u żony na tym samym telefonie dzieję sie to samo, a problem nie występuje w drugim aucie (chiński transmiter).

Jednak postanowiłem przetestować inne telefony (Huawei P30, Samsung A52) i na nich tego problemu nie ma. Próbowałem również zmieniać ustawienia BT w opcjach developerskich, ale nic nie pomaga. Nie natrafiłem na podobny problem u nikogo jednak występuje on na dwóch takich samych telefonach więc nie może to być przypadek. Resetowalem ustawienia BT oraz Infotainment w aucie. Przywracanie ustawień fabrycznych to ostateczność, nie sądzę by pomogło. Na 13.0.4 problem nadal występuje. Nie wiem czy jest możliwość wygrania starszej wersji np. przez fast boot. Support xiaomi wskazał odesłanie telefonu do serwisu, ale nie sądzę by to mogło pomóc. Z drugiej strony do końca gwarancji pozostało parę dni.

Opublikowano

U mnie na 13tce też były między innymi niedogodności z BT, cichy głos przez słuchawki (4 różne firmy) długawe parowanie po włączeniu słuchawki, i jeszcze parę innych problemów z innymi sprawami, nie pomógł też reset do ustawień fabrycznych, więc wgrałem z powrotem starszy soft i nie mam zamiaru robić już jakiejkolwiek aktualizacji co prawda ja jadę na indonezji ale jak widać i na innym też są problemy na 13.
Obecnie jadę na tym co na screenie i nie mam jakichś jajek.
bf6a303e49d85760fc61f750c125429f.jpg

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Da się wgrać starszy soft (13.0.1) fastbootem z zachowaniem ustawień? Średnio mi sie chce bawić w ustaiwnie wszystkiego, w takiej sytuacji to już wole zmienić rom.

• ZduneX25 zmienił(a) tytuł na Zestaw BT, zła jakość po aktualizacji systemu
Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi. Okazuje się, ze przywrócenie fabrycznych ustawień rozwiązało problem. Co ciekawe, miui wygalda teraz zupełnie inaczej niż wcześniej. Upgrade z 12 do 13 narobił sporego balaganu w spójności interfejsu (ustawień, wyglądu i jak widać bt). Juz byłem w drodze do serwisu, ale postanowiłem sprawdzić jeszcze raz na czystym systemie i wszystkie problemy zniknęły (oprócz diody powiadomien, ktora nadal nie dziala). 

Opublikowano

U mnie jak pisałem reset nie pomógł na BT, żadne sposoby nie pomogły, ani edycja pliku głośności, ani zmiany regionu itd. no i na 13 bateria szybciej zjeżdżała. Jak u Ciebie ok no to masz prezent pod choinkę

Na diodę nie zwróciłem uwagi czy na 13 było ok, bo i tak nerwa miałem przez inne niedociągnięcia.

Jak Ci ta dioda nie ruszy to może odblokuj BL i wgraj na czysto rom.