Skocz do zawartości
  • 0

12x - Rozłącza Android Auto co kilka minut.

Pytanie

Opublikowano

Witam,
Problem jak w temacie, po podłączeniu telefonu przez USB następuje odczyt Android Auto i wszystko działa OK. Jednak po kilku minutach telefon jakby się odłączał. Zrywa połączeni i trzeba wypiąć i wpiąć kabel aby dalej kontynuować np. nawigację Google maps na ekranie samochodu.
Room najnowszy Miui Polska, nie wiem jak było wcześniej, w poprzednim samochodzie nie miałem AndroidAuto.

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Witam.

Czy poradziłeś sobie z tym problemem? Mam podobny objaw, najpierw Android Auto często się restartuje, a potem jak się uruchomi to chwilę działa gdzie zaraz się rozłącza na amen.

Myślałem że to wina systemu więc przesiadłem się z MIUI 13 na 14, ale jest to samo a nawet gorzej.

Odinstalowanie Android Auto i ponowna instalacja nie pomaga.

Wcześniej miałem telefon MI8SE i na nim takie cuda się nie działy.

Jeśli masz na to jakieś lekarstwo to proszę daj znać.

• 0
Opublikowano
W dniu 30.12.2022 o 19:11, jarek115 napisał(a):

Witam.

Czy poradziłeś sobie z tym problemem? Mam podobny objaw, najpierw Android Auto często się restartuje, a potem jak się uruchomi to chwilę działa gdzie zaraz się rozłącza na amen.

Myślałem że to wina systemu więc przesiadłem się z MIUI 13 na 14, ale jest to samo a nawet gorzej.

Odinstalowanie Android Auto i ponowna instalacja nie pomaga.

Wcześniej miałem telefon MI8SE i na nim takie cuda się nie działy.

Jeśli masz na to jakieś lekarstwo to proszę daj znać.

Ja nie wiedziałem co zrobić w telefonie,  a najprościej miałem zaktualizować system w samochodzie, po aktualizacji samochodu problem zniknął.
PS. U mnie tylko rozłączało połączenie, na telefonie dalej wszystko działało. Wystarczyło wypiąć i wpiąć kabel, wiec Twój problem jest inny skoro ubija ci też apkę w telefonie.