Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie, czy można jakoś wykonać kopię sms i mms 1:1 - by po przywróceniu pozostało to samo przypisanie do karty sim co w oryginale oraz zachowały się nietknięte smsy grupowe?

Oba telefony od Xiaomi z zainstalowanym xiaomi.eu, robiłem kopię przez tą wbudowaną w system, ale po przeniesieniu znika przypisanie do danej karty sim oraz rozczłonkowuje wszystkie grupówki i dla niektórych oznacza to "koniec świata" :D

Czy przez synchronizację w chmurze Xiaomi to wszystko się zachowa czy będzie analogicznie jak przy kopii z systemu? Ewentualnie może jakaś sprawdzona zewnętrzna aplikacja do backupu sms, która zachowa te informacje z dual sim?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Po miesiącu czasu udało mi się znaleźć w końcu chwilę. SMS Backup & Restore Pro działa lepiej niż kopia wbudowana w system, ale daleko do tego co chciałem.

Numery kart sim przekopiował w sumie przy mms'ach - lepsze to niż nic, ale mało; wątki grupowe się niestety rozdzieliły i nie zostały scalone, a nad wiadomościami widnieje adnotacja "wiadomość grupowa". 71 tys wiadomości przywracało się dwie godziny.