Rayso Opublikowano 27 Listopada 2022 Opublikowano 27 Listopada 2022 Witam mam ten telefon już ponad 1,5 roku i od pewnego czasu zauważyłem ze wydajność tego telefonu i ogólnie korzystanie nie jest takie samo co kiedyś. Tzn aplikacje działają ok i nie mam na co narzekać w tym zakresie ale płynność i ogólnie szybkość telefonu tak jakby zwolniła szczególnie ze cały czas korzystam ze 120hz wiec tym bardziej powinno byc lepiej a tu porównując z filmami i tym co było kiedyś jest gorzej wiec tu pytanie czy da sie cos zrobić czy tak ma byc? Tez mam problem z automatyczna jasnością bo w nocy jest strasznie niska i musze ręcznie ja dostosowywać.
Mocny4N Opublikowano 27 Listopada 2022 Opublikowano 27 Listopada 2022 Nasz kochany Android jest jak Windows lubi się fragmentować jak często pobierasz kasujesz apki muzykę zdjęcia itp to tel dostaje głupotki przez 1,5 roku nic z nim nie robiłeś aktualizacje itp ja bym polecał wszystko zgrać na komputer i WipeData oraz FactoryReset powinno pomóc , Ja tak robię mniej więcej co pół roku jak tylko widzę że tel zaczyna zacinać 1
Rayso Opublikowano 27 Listopada 2022 Autor Opublikowano 27 Listopada 2022 Czyli po prostu przywrócenie ustawień fabrycznych?
Mocny4N Opublikowano 27 Listopada 2022 Opublikowano 27 Listopada 2022 Mówiąc po naszemu to tak ale pamiętaj żeby zgrać dane rozumiem że nie masz żadnego Recovery wgranego , a właśnie jaki masz system i ile GB ??
Rayso Opublikowano 27 Listopada 2022 Autor Opublikowano 27 Listopada 2022 Akurat system mam najnowszy czyli 13.0.9.0 SKHEUXM a jeśli chodzi o ram to 6 GB
Mocny4N Opublikowano 27 Listopada 2022 Opublikowano 27 Listopada 2022 Powiem tak ram tu nie ma znaczenia skoro w systemie jest bałagan to tak samo jak z komputerem możesz mieć komputer złożony za wagon kasy ale co to da skoro każdy program zostawia swoje ślady nie widoczne dla przeciętnego użytkownika i robi się bałagan i wtedy wszystko zwalnia to samo jest na Androidzie na twoim miejscu zgrywał bym dane i robił reset 1
Mario80 Opublikowano 8 Marca 2023 Opublikowano 8 Marca 2023 W dniu 27.11.2022 o 20:07, Mocny4N napisał(a): Windows lubi się fragmentować Ciekawe. Z tego co wiem, to odkąd weszły dyski SSD /pamięci elektroniczne, to fragmentacja nie ma już żadnego znaczenia. Jedynie znaczne zapchanie tej pamieci moze powodać dużo wolniejsza prace.
Mario80 Opublikowano 9 Kwietnia 2025 Opublikowano 9 Kwietnia 2025 Znajoma ma 4l szajsunga A53, ktory w porownaniu do mojego F3 8/256GB chodzi duzo szybciej. Galeria zdjec za kazdym razem wczytuje zdjecia od nowa, albo je doczytuje - mam opcje kopii w chmurze, a na szajsungu zdjecia sa widoczne od razu po wejsciu w galerie. Mam zajete ok 90GB pamieci, wiec jeszcze spora rezerwa. Nie wiem czemu ten telefon tak muli.
Rekomendowane odpowiedzi