marek_p Posted November 24, 2022 Posted November 24, 2022 Witam Od dzisiaj pojawił się problem z czytnikiem linii papilarnych, na boku przycisku power. Gdy ekran jest włączony i przypadkowo dotknę przycisk, to ekran się blokuje. Chodzi mi o dotknięcie przycisku, nie jego wciśnięcie. Problem jest dodatkowo uciążliwy, bo co chwilę telefon wybiera numer alarmowy. Czy to problem systemowy, czy mechaniczny, i należy oddać telefon na gwarancję. Pozdrawiam.
witkacy7 Posted December 2, 2022 Posted December 2, 2022 cześć, udało Ci się rozwiązać problem? mam to samo z Mi 10T - zauważyłem, że zwykle przez przetarcie telefonu płynem do dezynfekcji lub na mrozie - domyślam się, że może być to spowodowane wilgocią?
Mocny4N Posted December 2, 2022 Posted December 2, 2022 W sensie jakim czytnik działa przecież na dotyk to normalne że reaguje , pewnie coś w opcjach jest nie tak ustawione mój RN11 chodź bym dotykał czytnik na odblokowanym ekranie nic z tego sobie nie robi .
uremytoy Posted December 31, 2022 Posted December 31, 2022 W ustawieniach odcisku palca masz coś takiego. Ustaw na przytrzymanie i powinno być ok Wysłane z mojego M2012K11G przy użyciu Tapatalka
johny1978 Posted August 22, 2023 Posted August 22, 2023 W dniu 24.11.2022 o 23:05, marek_p napisał(a): Witam Od dzisiaj pojawił się problem z czytnikiem linii papilarnych, na boku przycisku power. Gdy ekran jest włączony i przypadkowo dotknę przycisk, to ekran się blokuje. Chodzi mi o dotknięcie przycisku, nie jego wciśnięcie. Problem jest dodatkowo uciążliwy, bo co chwilę telefon wybiera numer alarmowy. Czy to problem systemowy, czy mechaniczny, i należy oddać telefon na gwarancję. Pozdrawiam. Czołem, Pojawił mi się dokładnie taki sam problem w moim 2,5 letnim POCO F3. Odblokowywanie i blokowanie telefonu dotknięciem mimo ustawionego wciśnięcia. Nie pomaga nic, zmiana ustawień bezpieczeństwa, restart a nawet przywrócenie fabrycznych ustawień. Samo zjawisko jest bardzo niebezpieczne, gdyż wówczas każdy palec (nierejestrowany) jest w stanie odblokować telefon. Co ciekawe to zjawisko potrafi samo zniknąć i pojawić się w najmniej odpowiednim momencie. Cóż chyba czas pożegnać się z POCO F3, a byłem z niego megazadowolony.
Recommended Posts